Categorie: "Verzekeringen"

Verzekering of deposito voor je uitvaart?

dela

Je moet er niet aan denken: je overlijdt en je nabestaanden moeten diep in de buidel tasten voor je uitvaart. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt er voor je dood op meerdere manieren voor zorgen dat er geld is voor je uitvaart. Hier lichten we twee van deze methoden verder toe namelijk; sparen in een deposito of een uitvaartverzekering afsluiten. Maar het is verstandig om vooraf te besluiten voor welke van de twee je gaat.

Deposito

In het geval van een deposito kies je ervoor om het geld voor je uitvaart zelf bij elkaar te sparen. Eerst zorg je dat je al het geld hebt en vervolgens betaal je vast voor de uitvaart. Voordeel hiervan is dat het geldbedrag vast staat in een depositofonds, mocht er wat gebeuren. Daarnaast krijg je de wettelijke rente erbij, waardoor dit bedrag alleen maar groeit. Nadeel is echter dat je vaak van tevoren je gehele uitvaart al door moet spreken, zodat er een kostenplaatje gemaakt kan worden. Aan de ene kant is dit natuurlijk verstandig, want zo weten je nabestaanden ook precies wat je wilt. Daarentegen is dit misschien niet iets waar je over na wilt denken, of misschien heb je geen idee wat je wilt.

Bespaar op je inboedelverzekering

In je huis liggen al je vertrouwde spullen. Deze wil je altijd bij je houden. Toch gebeurt het af en toe dat er iets kapot gaat. Gelukkig kan je het dan vervangen met het geld wat je van je inboedelverzekering krijgt. Wat een inboedelverzekering dekt en hoe je korting op je premie krijgt lees je hier

Besparen op zorgpremie… pas op voor duurkoop!

zorgverzekeringWeer even over de zorgverzekering die je moet gaan kiezen voor 2015… Verzekeraars doen hun best om polissen met lage premies aan te bieden. Dat willen we tenslotte graag: een goedkope zorgverzekering. Het is alleen wel belangrijk om goed te blijven opletten wat de verzekering nu eigenlijk precies dekt. En dan bedoel ik niet of ze wel of niet een bril vergoeden, of de fysiotherapeut. Daar let je wel op, neem ik aan. Nee, ik heb het over de vrije keuze voor zorgverleners.

Flink besparen op je zorgverzekering

premie zorgverzekeringJawel, het zorgseizoen is geopend! Ik ben niet objectief: voor mijn werkgever verdiepen mijn collega en ik ons flink in de zorgverzekeringen. En zelfs ik – met mijn financiële achtergrond – kom dan nog op nieuwe ideeën. Want ja, als het even meezit kun je behoorlijk besparen op je zorgpremie. Daarbij moet je wel wat belangrijke dingen in de gaten houden. Ik zal je er de komende tijd de nodige tips over geven. Vandaag als eerste de tip die voor mij – eerlijk is eerlijk – nieuw was!

Nieuwe iPhone laten betalen door verzekering?

Machtig mooi, die nieuwe iPhone 6. Nou ja, hij blijkt wel te buigen, dat is minder. En ik vind het onzin om zoveel geld uit te geven voor een nieuwe mobiel als je op je centen moet letten, daar schreef ik pas nog over. Maar nu blijkt dat veel mensen een slinkse manier van financieren hebben. Ze claimen schade op hun oude mobiel bij de verzekering en kopen vervolgens een nieuwe. Niet dat de oude stuk was. Welnee, die kunnen ze ook nog verkopen op Marktplaats ofzo.

Het Verbond van Verzekeraars waarschuwt haar leden: Schade aan iPhone? Pas op voor rotte Apples. Mooie woordspeling, je zou bijna vergeten dat het om een treurig fenomeen gaat. Het claimen van niet-bestaande schade bij de verzekering. Het is simpelweg fraude en ik hoop dat verzekeraars er afdoende maatregelen tegen nemen. Waarschijnlijk zijn het dezelfde mensen die steen en been klagen als de premie van hun verzekering omhoog gaat. Terwijl die ook verhoogd wordt voor al die eerlijke mensen die dit soort trucs niet uithalen.

Teveel betaald voor medicijnen?

apotheekAls je medicijnen nodig hebt ga je naar de apotheek. Eerst ben je bij de huisarts geweest, je krijgt een recept mee en hop – medicijnen halen. Tuurlijk, wat nodig is – is nodig. Deze medicijnen vallen qua kosten onder je eigen risico. Zolang je eigen risico niet is opgebruikt, betaal je ze dus zelf. Jouw zorgverzekeraar komt dat geld vanzelf bij je halen. Alleen: betaal niet teveel!

Premie zorgverzekering laag dankzij angst voor eigen risico

MedicijnenUit angst voor het verhoogde eigen risico wachten mensen langer, of blijven ze zelfs helemaal weg, bij tandarts, ziekenhuis of dokter. Vorig jaar kregen verzekeraars fors minder claims binnen, waarmee ze miljoenenbesparing konden doen. Dat geld gebruiken ze – volgens de zorgverzekeraars – om de premie laag te houden. De besparing

Verzekering tegen eind van de wereld

Ja, dat kan ik wel waarderen. De marketing van Centraal Beheer is natuurlijk altijd al sterk met de Even Apeldoorn bellen… spotjes. En ook deze vind ik weer erg creatief. Een ‘Einde van de wereld verzekering‘. Gratis en voor niets.

ANWB niet helemaal eerlijk?

Van de week kregen we post van de ANWB. Even vluchtig keek ik ernaar en viel mijn oog op het woord ‘assurantiebelasting‘. Beroepsdeformatie zullen we maar zeggen. En ik dacht: ‘Huh? wij hebben toch geen verzekering bij de ANWB?’. Wat blijkt: de Wegenwachtservice van de ANWB geldt als verzekering. Dat had ik me eerlijk gezegd nooit gerealiseerd.

Toch geen eigen risico in zorgpolis?

Het eigen risico in de zorgverzekering houdt de gemoederen lekker bezig. Terecht, want het is belangrijk dat iedereen zich goed realiseert hoe sterk het eigen risico stijgt in 2013. Van € 220 naar € 350 per persoon. Dat kan je behoorlijk geld kosten, als je wel wat zorg nodig hebt. Maar dat is niet alles.

Inkomensafhankelijke zorgpremie van de baan

Ja! Het is helemaal duidelijk nu. Het regeerakkoord is aangepast – de inkomensafhankelijke zorgpremie is weggegumd. Natuurlijk kon dat niet zomaar – dat snappen we allemaal ook wel. En toch niet met hogere belastingpercentages. Maar de heftige zorgpremie en het afschaffen van de zorgtoeslag zijn van de baan.