Categorie: "Cadeaus"

Bol.com misleidend?

Pffff wat een geneuzel over de reclame van Bol.com zeg. Die schreeuwen lekker van de daken dat ze nu geen verzendkosten rekenen. Blijkt dat alleen te gelden bij bestellingen vanaf € 20. En dat zeggen ze er in de reclamespot niet bij. Okay, dat hadden ze misschien wat duidelijker moeten communiceren, maar om er nou een officiële klacht over in te dienen bij de Reclame Code Commissie? Dat heeft één of andere site (ik ga geen naam noemen want dan heeft het voor hen nog zin ook) heeft dat dus wel gedaan. En tja, de RCC kon natuurlijk niet anders dan de klager gelijk geven.

Zomaar 10 euro kado

M’n kids hebben vakantie, en vorige week kregen ze hun rapport. Tijd voor een cadeautje! Wij geven eigenlijk nooit zomaar een cadeautje, dus een mooi rapport is een goede gelegenheid. Allebei wilden ze (hoe verrassend) weer iets van Lego, Lego Ninjago is het helemaal op het moment. Ik geef ze een grens qua bedrag, ze kiezen iets uit, en klaar ben je.

De strijd tegen de impuls

Impuls aankopen – ken je dat? Je koopt iets omdat je denkt dat je het wilt hebben, soms voor best veel geld, en dan heb je het…. en het ligt ongebruikt in de kast. Of niet ongebruikt, maar je realiseert je achteraf wel dat je dit echt niet nodig had. Gewoon, omdat je al genoeg soortgelijke dingen hebt of omdat je door dat nieuwe iets anders ongebruikt in de kast laat liggen. Wat is dát toch zonde van je geld! Bij veel mensen dé oorzaak van financiële problemen of het moeite hebben met rondkomen.

Slim speelgoed kopen

Met twee jongetjes van 4 en 6 jaar oud heb ik zoals veel andere ouders het nodige te maken met allerlei speelgoedwensen. Ik probeer het kopen ervan zoveel mogelijk te beperken tot verjaardagen en andere feestdagen, en dat lukt heel redelijk. Maar nu mijn jongste bijna 5 wordt zit ik dus weer in de zoektocht naar leuke en kwalitatief goede cadeaus maar dan toch liefst voor zo weinig mogelijk geld.

Op de bonnenfooi

Mooi bedacht door de Consumentenbond. Niet alleen de naam van deze actie, ‘Op de bonnenfooi’, maar ook het initiatief op zich. Veel mensen cadeaubonnen in hun keukenla hebben liggen die ze steeds maar niet gebruiken – en dan zijn ze opeens verlopen. Daar wil de Consumentenbond wat mee proberen te doen.

Jezelf belonen mag best

Met beloningen van anderen moet je tegenwoordig uitkijken. Voordat je het weet heb je een bonusrel aan je broek zoals Jan Hommen van ING. Of krijg je als financieel adviseur verboden provisies. Maar jezelf belonen… dat moet je af en toe gewoon even doen. Ook als je geld aan het besparen bent. Of misschien wel juist als je geld aan het besparen bent.

Verras met Valentijn!

Ahhhh Valentijnsdag, 14 februari. Doe ik er wat aan? Nou nee… eigenlijk niet. De laatste tijd geven mijn lief en ik elkaar al regelmatig zomaar verrassinkjes, en dat vind ik veel leuker dan de verplichting om iets te doen met Valentijn. Het is me allemaal te commercieel rondom deze dag. Het zakje dropjes dat hij voor me meenam zaterdag, omdat ik zo aan het hoesten ben – dat doet me dan veel meer. Net als de tekening die onze oudste vanmorgen op het whiteboard zette.

Je lacht je suf

Het Sinterklaasweekend komt eraan, en ik heb er berezin in! Natuurlijk in pakjesavond voor de kinderen, want ik weet zeker dat Sint ze heel blij gaat maken. En zoals iedere moeder geldt bij mij ook: kinderen blij – ik blij. Maar als de kids dan bij oma in bed zijn gestopt, gaan wij beneden ons eigen feestje vieren. Daar kijk ik ook bijzonder naar uit.

Poll: tweedehands okay?

Gisteren schreef ik over de neiging van de Sint om dit jaar meer tweedehands cadeaus te geven. Mijn collega-blogger van shoppen.blog.nl had ditzelfde bericht opgepikt en er een poll van gemaakt. Of je het wel of niet vindt kunnen om tweedehands cadeautjes te geven.

Korting op speelgoed

Sinterklaas is nog niet eens in het land, ik weet het, maar hij is wel al volop aan het inkopen voor zijn grote verjaardagsfeest. Dat is heel verstandig van de Sint. Last-minute aankopen pakken door de haast meestal veel duurder uit dan nodig.