Categorie: "Bespaartips"

Zo bespaar je op je maandelijkse lasten

besparenZit je aan het einde van de maand vaak krap bij kas? Tel je de dagen tot je loon wordt gestort? En zou je best eens wat meer geld opzij willen leggen voor grotere uitgaven? Neem onderstaande tips dan ter harte. We leggen je uit hoe je in vijf eenvoudige stappen kunt besparen op je maandelijkse lasten. Sommige punten liggen wellicht voor de hand, maar probeer ze toch maar eens uit en je zult verbaast zijn hoeveel verschil ze maken. Tel uit je winst!

3 voordelen van een Sim Only abonnement

Wil je graag een mooie telefoon, maar heb je genoeg van die torenhoge maandelijkse telefoonrekening? Rijzen je belkosten de pan uit? En zijn je maandelijks lasten daardoor moeilijk te behappen? Misschien is het tijd om een Sim Only abonnement af te sluiten. Zodra je een eigen telefoon hebt, een reuze interessante abonnementsvorm. Met Sim Only betaal je namelijk puur voor de verbruikskosten, die je maakt en hoef je niet maandelijks een hoog bedrag af te dragen voor het aflossen van je toestel. Klinkt dit als muziek in je oren? We zetten de drie voordelen van Sim Only telefoneren, sms-en en internetten even voor je op een rij.

Energie besparen in de lente: dat doe je zo

De lente is weer in het land! Tijd om de verwarming uit te zetten en de ramen open te gooien. Laat die frisse lentelucht z’n werk maar doen! In de winter gebruik je relatief veel energie, bijvoorbeeld voor je verwarming en omdat je de lampen al vroeg aan zet. Maar ook in de lente zijn er genoeg tips en trucs om je energierekening te verlagen. Lees dit blog en bespaar op energie!

Blog Zelfstroom besparen.blog.nl

Zet je verlichting later aan

De dagen zijn aan het lengen. Je hoeft je lampen dus pas laat aan te zetten en dat scheelt in de kosten! Verlichting is namelijk één van de grootste energieslurpers in huis. Zijn je oude gloeilampen aan vervanging toe? Koop dan het liefst energiezuinige LED-verlichting. Daarmee bespaar je al gauw een pier tientjes per jaar.

Zo bespaar je op je verzekering: 8 tips

Niets zo erg dan bij een ongeval ontdekken dat je onderverzekerd blijkt te zijn. Daarom is het goed zaken als een eigen woning, auto en zelfs huisdier goed te verzekeren tegen een betaalbare premie. Maar hoe vind je je weg in het enorme aanbod van verzekeraars? Besparen.blog.nl zet vijf slimme manieren om op je verzekering te besparen voor je op een rij.

Besparen op energie voor studenten

Als student ben je een expert in de goedkoopste deals uitzoeken, aanbiedingen scoren in de supermarkt en hou je aan het eind van de maand net genoeg over om in je favoriete café een drankje te drinken. Waar veel studenten niet aan denken is hoe makkelijk je kunt besparen op je energierekening. Met deze 12 energie bespaar tips van EasySwitch.nl hou je iedere maand net een beetje meer over van je studiefinanciering.

4 Tips om honderden euro’s per jaar te besparen!

besparenEr zijn tegenwoordig 1000 en 1 dingen waarop je kunt besparen. Maar waar haal je nu het meeste profijt van? Alles wordt maar duurder en duurder, terwijl ons inkomen nauwelijks veranderd. Iedere maand is het voor velen weer een sport om rond te komen. Vooral gezinnen met kinderen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar daar kunnen we verandering in brengen. Met een aantal simpele aanpassingen kunnen we veel geld besparen.

Klaar voor het najaar!

Het begint langzaam aan kouder te worden, wat betekent dat je de kachel waarschijnlijk al hebt aangehad. Ook  doe je de lichten weer eerder aan, want het wordt steeds sneller donker. Zeker nu de klok weer een uur is teruggezet. Je zal merken dat het meteen effect gaat hebben op je energierekening, dus is het goed om dit van tevoren eens goed in kaart te brengen zodat je hier bewust mee om kan gaan.

gog

Voordat het echt gaat vriezen zijn er al een aantal dingen die het investeren waard zijn als het gaat om het besparen van geld maar natuurlijk ook duurzaamheid. Niet alleen voor het koude seizoen maar je bespaard al snel gedurende het gehele jaar!  Wij zetten het even op een rijtje.

Bezuinigen op je uitvaart?!

Het is een beetje vreemd om over na te denken, maar geld besparen op je uitvaart is mogelijk. Het is goed om je wensen duidelijk te hebben voordat je een uitvaartverzekering afsluit. Je kunt de premie laag houden als je weet welke kosten er überhaupt zijn. Met onderstaande voorbeelden is het misschien gemakkelijker om alles in kaart te brengen. Leg je wensen altijd vast, dan blijf je zelf de regisseur van je laatste reis.

Wat is goedkoper: sim only of een abonnement?

Telefoons zijn tegenwoordig al duur genoeg. Of je nou een sim only of abonnement hebt, we vinden allemaal dat we te veel betalen. Toch kunnen we niet meer zonder onze mobieltjes en willen we het nieuwste van het nieuwste. Daarom is het nu de tijd voor de ultieme test: is een sim only of abonnement goedkoper?

Nieuw boek met bespaartips!

Bespaartips zijn altijd de moeite waard om door te nemen. Als je al een tijdje druk bezig bent met het vinden van manieren om geld te besparen kan het natuurlijk wel zijn dat je op een gegeven moment niet veel nieuws meer tegenkomt.

Aan de andere kant is ook het tegenkomen van ‘niets nieuws’ zinvol: het helpt je gewoon even herinneren aan wat je eigenlijk wel wist. Want zeg nou eerlijk: doe jij echt het maximale qua geld besparen?

Bespaartips voor uw vakantie

shutterstock_200442818

Als je voordelig een buitenland vakantie wilt boeken, is het wel zo prettig als dit zo goedkoop mogelijk kan. Onnodige kosten moet je natuurlijk zoveel mogelijk beperken. Onderstaande tips kunnen daar zeker bij helpen.

Besparen op je telefoonabonnement? Zo doe je dat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een telefoonabonnement inclusief smartphone heeft meestal een contractduur van 2 jaar. Na twee jaar is het mogelijk om dit abonnement te verlengen of eventueel op te zeggen. Maar wat doe je dan? Er is weer een nieuwe iPhone en Samsung smartphone uit en jij hebt het gevoel dat je met een ‘oud’ toestel loopt, die niet op kan tegen de telefoons die de mensen in je omgeving hebben. Dus ja, het kriebelt om weer voor een heel nieuwe telefoon te gaan, met opnieuw best een duur abonnement. Zonde! De smartphones van twee jaar geleden zitten eigenlijk nog net zo goed in elkaar als de telefoons van nu. En zijn dus echt nog wel goed om langer dan twee jaar te gebruiken. Dus wat doe je als je geld wilt besparen op je telefoonabonnement: een abonnement zonder nieuwe smartphone. Je betaalt alleen voor de belminuten en internetkosten en dat kan snel zo’n 30 euro per maand schelen. Deze abonnementen zijn vaak flexibel in te stellen naar het aantal minuten of MB aan internet. Zo kun je een mobiel telefoonabonnement instellen naar jouw behoefte.

Hoe je geld bespaart door aanbieders met elkaar te vergelijken

Besparen op je zorgverzekering autoverzekering en telefonieaanbieder? Ja dat kan allemaal. Zelfs heel makkelijk, maar je moet het wel zelf goed uitzoeken en met elkaar vergelijken. Op internet, op televisie en op de radio word je dagelijks platgebombardeerd met commercials van verschillende aanbieders die claimen ‘de goedkoopste’ en de ‘beste’ te zijn binnen hun segment. Leuk, maar hoe weet je of dit echt zo is en hoe kom je daar achter? Het is logisch dat alle verschillende aanbieders deze termen claimen, ze moeten zoveel mogelijk nieuwe klanten binnenhalen en bestaande klanten behouden.

Energiekosten omlaag met vloerverwarming

Met vloerverwarming bespaart u op de stookkosten. De thermostaat kan namelijk met 1 à 2 graden omlaag zonder dat de ruimte kouder wordt. Jaarlijks kan dit een besparing opleveren van 6%, en bij een goed geïsoleerde woning kan dit zelfs oplopen tot maar liefst 15%. Hoe werkt dit?