Flink besparen op je zorgverzekering

Jawel, het zorgseizoen is geopend! Ik ben niet objectief: voor mijn werkgever verdiepen mijn collega en ik ons flink in de zorgverzekeringen. En zelfs ik – met mijn financiële achtergrond – kom dan nog op nieuwe ideeën. Want ja, als het even meezit kun je behoorlijk besparen op je zorgpremie. Daarbij moet je wel wat belangrijke dingen in de gaten houden. Ik zal je er de komende tijd de nodige tips over geven. Vandaag als eerste de tip die voor mij – eerlijk is eerlijk – nieuw was!

Als je nadenkt over de zorgpremie denk je in maandbedragen. Ja toch? Of jij niet? Ik wel in ieder geval. De premie voor mijn zorgverzekering wil ik zo laag mogelijk. De laagste die ik nu kan vinden is bij AnderZorg, € 66 per maand als je kiest voor het maximale eigen risico van € 875. Kom ik later op terug. Maar: heb je weleens bedacht dat je op die laagste premie misschien ook nog wel korting kunt krijgen?

Veel verzekeraars geven namelijk een korting op je premie als je het voor het hele jaar ineens vooruit betaalt. Dat geld moet je toevallig wel hebben, dat is waar. Maar mijn ‘zorgpotje’ is aardig gevuld doordat ik afgelopen jaar voor die – alleen basisverzekering met maximaal eigen risico – heb gekozen, en wel wat zorgkosten heb gehad maar ook weer niet zo veel. Hoeveel is die korting? Vaak 3%. Klinkt als niet zo veel maar aan de andere kant… op mijn spaarrekening krijg ik niet meer dan 1,65% aan spaarrente. Dus dan is 3% gewoon heel veel!

Is het logisch, om de korting op je zorgpremie te vergelijken met je spaarrente? Ik vind van wel. En dit voordeel dat je kunt behalen op je zorgverzekering had ik zelf gewoon nog niet eerder bedacht. Nu maar hopen dat de zorgverzekering van mijn keuze ook zo’n korting voor jaarbetaling kent. Maar mijn keuze heb ik nog niet gemaakt!

Lees ook:Premie zorgverzekering laag dankzij angst voor eigen risico
Lees ook:Meer risico nemen dan maar?
Lees ook:Toch geen eigen risico in zorgpolis?
Lees ook:Gaat zorgpremie volgend jaar omlaag?
Lees ook:Toch niet zo Zorgeloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.