Categorie: "TV programma’s"

Geen TV meer kijken

Als je nou geen TV meer zou kijken (of veel minder), is dat dan besparend? In directe zin in ieder geval een beetje: het stroomverbruik van de TV kun je wegstrepen. En als je er even over nadenkt zou het kunnen dat je enorm bespaart in indirecte zin.

TV kijken betekent reclame. Niet alleen in die irritante reclameblokken die tevoorschijn ploppen op het spannendste moment in je serie. Of net voor die wel-of-niet kus in die romantische film. Ook in spullen die je in programma’s langs ziet komen. Dat je denkt: ohhh, dat is leuk. Of mooi. Of handig. En dan wil je het ook. Dus krijg je door TV kijken wensen waarvan je niet wist dat je ze had, en als je niet oppast ga je nog geld uitgeven om ze te vervullen ook. Geen TV kijken is dan dus geld besparen.

Bovendien: hoeveel uren hang jij voor de TV? Wat zou je in die tijd allemaal kunnen doen als je geen TV kijkt? En dan bedoel ik niet doelloos gaan surfen op internet, want dat kan hetzelfde effect geven qua oproepen van wensen. Je kunt er ook voor kiezen die tijd te gebruiken voor vrijwilligerswerk. Of doe eens gek – misschien kun je wel iets verzinnen om die tijd om te zetten in een betaalde activiteit. Kun je er zelfs extra geld mee verdienen!

Gewoon zelf nadenken ipv naar TV programma!

Ik heb me weer eens gewaagd aan een blik op Dubbeltje op z’n kant. Je weet wel, dat TV-programma over mensen die dik in de financiële problemen zitten en waar John Williams en Annemarie van Gaal de redders in nood zijn. John voor de zachte, Annemarie voor de harde kant. Dat dus.

Nee, ik kijk niet vaak want het levert me vaak een geïrriteerd gevoel op. En dat was deze keer niet anders. En stel met op zich niet onoverkomelijke problemen. Ruimte genoeg om te besparen op hun uitgaven en hij moest gewoon een baan gaan zoeken. Ingewikkelder was het niet. Dat hadden ze zelf ook wel kunnen bedenken allemaal.

Hoe is het mogelijk dat mensen eerder naar een TV-programma stappen om hun ellende op de buis te gooien dan dat ze zelf hun inkomsten en uitgaven eens even goed op een rij zetten? Dat snap ik oprecht niet. Hoe is het mogelijk dat je dikke schulden hebt maar wel samen voor € 220 aan telefoonkosten per maand hebt? Hoe kán het dat je geen idee hebt van je uitgaven per maand – maar wel Dubbeltje op z’n kant inschakelt? Ik snap het niet.

Kijk op geld…. aan de slag!

Heb jij je geldzaken redelijk op orde of is het bij jou een rommeltje met je papieren? Heb je overzicht over je financiën of heb je geen idee hoeveel je te besteden hebt en waar je geld naartoe gaat? Als je de verschillende afleveringen van het programma Kijk op geld volgt en meedoet, dan kun je daar vast veel aan hebben. En als jij het wel allemaal in beeld hebt… geef het dan door aan anderen!

Programma over geld: Uitstel van executie

De serie van Uitstel van Executie is afgelopen. Vanavond kun je op RTL 4 kijken naar een nieuw seizoen van Mijn leven in puin. Toch kun je je nog steeds opgeven voor Uitstel van Executie, het programma waarin Martijn Krabbé, samen met budgetcoach Eef van Opdorp, klusser Duncan Abrahams en makelaar Alex van Keulen probeert te voorkomen dat huizen in de veiling worden verkocht. De verhalen

Kijk op geld

Al surfend kom je nog eens iets tegen! Een programmaserie over omgaan met geld bijvoorbeeld: Kijk op geld van ETV.nl. Vooral interessant voor wie zich voor het eerst gaat bezighouden met beter omgaan met z’n centen. Maar natuurlijk ook leuk voor als je al heel bewust bezig bent met je geld. Wie weet leer je nog iets nieuws… kijk maar eens naar aflevering 1 hieronder.

Doe-gedoe voor geldmazzel

Het is al eventjes uit – en ik moet eerlijk bekennen dat ik het nog niet gelezen heb. Maar daar komt snel verandering in! Het boek van Eef van Opdorp en Daniëlle Knapen is ongetwijfeld superleuk om te lezen. En leerzaam, en nuttig, want daar gaat het uiteindelijk om. Het heet Geld, gezin en geluk en het gaat… niet over besparen. Tenminste, dat woord willen ze liever vermijden, lees ik in deze recensie. Die me trouwens qua titel van het boek wel even op het verkeerde been zette, maar wel met de mooie omschrijving ‘Doe-gedoe voor geldmazzel’ kwam.

Is die TV nou werkelijk zo interessant?

Als ik zo af en toe de berichtjes op Hyves langs zie flitsen, valt me op hoeveel mensen het altijd maar weer hebben over wat ze op TV gekeken hebben, of aan het kijken zijn, of gaan kijken. Dat geeft mij de indruk dat er verschrikkelijk veel TV gekeken wordt in Nederland. En dan het liefst op grote schermen, die lekker energie vreten. En ondertussen maar klagen over de steeds hoger wordende energierekening…. Is het nou werkelijk zo interessant, wat er allemaal op TV te zien is?

Hoeveel geld kost zoiets eigenlijk?

Het Eurovisie Songfestival is helemaal het onderwerp van gesprek vandaag geloof ik. Niet dat ik wist dat dit weekend bepaald zou worden wat de Nederlandse inzending zou zijn… dat soort dingen weet ik meestal pas achteraf. Begrijp ik nou goed dat al vooraf bepaald was dat het de Volendamse 3J’s zouden zijn, en dat het nu nog om het liedje ging? Wat ‘Je vecht nooit alleen’ is geworden…

Bespaar-TV: Dubbeltje op z’n kant

dubbeltjeDe televisieprogramma‘s over mensen met geldproblemen: vandaag wilde ik eens kijken naar ‘Een dubbeltje op zijn kant’. Als ik het goed heb is in februari 2010 de laatste uitzending geweest van de gewone uitzendingen, dat zijn er dan in totaal zeven geweest. Sinds afgelopen augustus zijn ze terug maar dan met ‘Een dubbeltje op zijn kant in bedrijf’. Daarin gaat het om ondernemers in financiële problemen.

De ConsuMinderman

In mijn lijstje met TV-programma’s over besparen had ik deze helemaal niet staan. Eerlijk is eerlijk, ik had er nog nooit van gehoord. Tot ik ‘m net tegenkwam bij het rondsurfen. Natuurlijk deel ik deze vondst graag meteen met jullie: De ConsuMinderman van LLiNK, met Sebastiaan Labrie en Froukje Jansen. Het programma bestaat natuurlijk niet meer, want LLiNK is uit de lucht. Het ging wel meer over het echte consuminderen, gericht op duurzamer leven en niet zo zeer op geld besparen, maar toch – wel leuk om te bekijken!