Bespaar op je inboedelverzekering

In je huis liggen al je vertrouwde spullen. Deze wil je altijd bij je houden. Toch gebeurt het af en toe dat er iets kapot gaat. Gelukkig kan je het dan vervangen met het geld wat je van je inboedelverzekering krijgt. Wat een inboedelverzekering dekt en hoe je korting op je premie krijgt lees je hier

Wat is een inboedelverzekering?

Inboedel-uitpakkenJe hebt vast wel eens van een inboedelverzekering gehoord of je hebt er al één afgesloten. Maar weet je ook wat jouw inboedelverzekering precies verzekerd? Wat er precies verzekerd wordt verschilt per verzekeraar, maar de algemene punten komen grotendeels overeen. Vergelijk voor de details verschillende aanbieders. In principe dekt een inboedelverzekering alles wat je op kan pakken in je huis. Denk aan je bank, televisie, kasten en zelfs je hamster. Maar ook je tuinmeubels en caravan horen daarbij. Je inboedelverzekering verzekerd alle schade die is ontstaan door brand, diefstal, inbraak, vandalisme, waterschade en rook- en roetschade. Dit houdt ook in dat als je raam wordt ingegooid dat je dan een tijdelijk voorzetraam vergoed krijgt. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat je inboedelverzekering juist niet verzekerd. Ten eerste wordt contant geld wat je onder het matras had liggen niet vergoed. Daarnaast wordt schade aan je vastgelijmde vloer niet vergoed, omdat je deze niet kan oppakken zonder schade wordt deze schade niet vergoed, zou het een losse vloer zijn wel. Daarnaast ben je niet verzekerd voor schade die ontstaat door een natuurramp zoals een aardbeving of een overstroming.

Hoe krijg je korting op je inboedelverzekering?

Je inboedel verzekeren kost je per maand misschien niet heel veel, maar per jaar loopt dit toch aardig op. Daarom bieden sommige verzekeraars korting aan op je verzekeringspremie. Waarom zouden verzekeraars dit doen? Omdat woningen die zeer veilig zijn minder kans hebben op bijvoorbeeld inbraakschade. Hierdoor hoeven zij ook minder snel uit te keren. Wat verwachten verzekeraars van je? Dat je huis zodanig beveiligd is dat het voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Denk hierbij aan inbraakbeveiliging. Dit doe je door het plaatsen van goede buitenverlichting, rookmelders en gecertificeerd hang- en sluitwerk. Bij sommige verzekeraars heb je de Borg-norm nodig om korting te krijgen op je verzekeringspremie. Om hier aan te voldoen heb je in ieder geval een Borg-gecertificeerd alarmsysteem nodig, die is geplaatst door een erkend bedrijf. Heb je je huis laten aanpassen zodat hij voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen of aan de Borg-norm? Neem contact op met je verzekeraar en maak aanspraak op de korting. Hoeveel procent korting je krijgt verschilt per verzekeraar, maar deze korting ligt tussen de 10% en 30%.

Waarde van je inboedel

Als je je inboedel gaat verzekeren, moet je goed kijken naar de waarde van je spullen. Over de waarde die je laat verzekeren word je premie berekend. Als deze waarde hoger is dan de werkelijke waarde van je spullen betaal je dus te veel premie. Maar als deze waarde lager is, dan krijg je bij schade alleen de waarde waarover je premie betaalt waardoor je dus niet alles kunt vervangen.

Kijk voordat je je inboedelverzekering gaat afsluiten naar de verschillen tussen de aanbieders. Heb je al een inboedelverzekering en heb je woning het Politie Keurmerk Veilig Wonen maar krijg je nog geen korting? Vraag het dan na bij je verzekeringsmaatschappij of stap over.

Bron afbeelding: http://www.inboedelverzekeringen.nl/inboedel-verzekeren-waar-moet-je-op-letten-bij-het-afsluiten-van-een-inboedelverzekering/