Categorie: "Toeslagen"

Je moet er wel wat voor doen

Er zijn best veel situaties waarin je recht hebt op geld, of geld terug, maar waarin je daar wel iets voor moet doen. Toeslagen en compensaties voor allerlei zaken. Zonde om daar niet te profiteren, maar toch blijkt dat er daardoor veel geld blijft liggen. Dat kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben.

Lagere huur bij lager inkomen

Lijkt het je wat? Minder huur betalen als je minder verdient? Dat betekent natuurlijk ook: meer huur betalen naarmate je meer verdient. Voor hetzelfde huis. Op dit moment is de huur niet afhankelijk van je inkomen, alleen maar van de woning. Wat je netto betaalt is natuurlijk weer wel gelinkt aan je inkomen, omdat er Huurtoeslag van toepassing kan zijn.

Laat geen geld liggen!

berekenuwrechtNederland kent allerlei regelingen en toeslagen om degenen met lagere inkomens tegemoet te komen. Het is alleen niet zo dat je die regelingen en toeslagen altijd automatisch toegekend krijgt. Soms wel, maar bij soms moet je ze zelf aanvragen. En dat kan natuurlijk alleen maar als je weet dat je er recht op hebt!

Volgend jaar meer zorgtoeslag?

De berichten rondom Prinsjesdag kun je op allerlei manieren gebruiken. Natuurlijk kan ik hier schrijven dat het allemaal verschrikkelijk is, dat we  op allerlei manieren gekort gaan worden, dat alles duurder worden en dat we het heel moeilijk krijgen met een nog legere portemonnee. Maar daar heb ik eigenlijk niet zoveel zin in. Dus laten we het positief vertalen!

Meer inkomsten werkt ook goed

belastingAls het gaat over besparen, kijken we in eerste aanleg natuurlijk naar ‘minder uitgeven’. Minder kopen en/of goedkoper kopen, zodat er minder geld van je bankrekening afstroomt. De andere kant op heeft natuurlijk net zo’n fijn effect op je banksaldo: meer inkomsten. In dat kader is het bericht dat het Kindgebonden budget volgend jaar toch verhoogd wordt, voor veel mensen een prettige meevaller. Een meevaller waar je waarschijnlijk niet op gerekend had, in de stroom van mededelingen dat we moeten bezuinigen en de broekriem aanhalen.