5 tips om te besparen op je telefoonkosten

1. Neem een sim only abonnement
Functioneert je toestel nog naar behoren? Dan is het onnodig een abonnement met nieuw toestel af te sluiten. Daardoor lopen de kosten vaak weer onnodig hoog op. Neem in plaats hiervan een sim only abonnement, bijvoorbeeld van Tele2. Daarbij hoef je geen duur toestel af te lossen en betaal je enkel voor de kosten van je gebruik (bellen, smsen en internet).

2. Gebruik vaker Skype en WhatsApp
Om te zorgen dat je belminuten niet als sneeuw voor de zon verdwijnen, is het raadzaam te kijken naar alternatieven. Bel bijvoorbeeld iets vaker via Skype, Whatsapp of Facetime wanneer je toch ergens binnen (op Wi-Fi) bent. Zeker wanneer jij of diegene met wie je belt vaak in het buitenland zit, kan dit enorme kosten besparen.

3. Beveilig in-app aankopen met een wachtwoord
Met één druk op de knop heb je een nieuwe app gekocht, maar wat als dat helemaal niet de bedoeling was? Stel een wachtwoord of Apple ID in, zodat je (of je kids) niet de volledige app store hebt (of hebben) leeg gekocht zonder er erg in te hebben.

4. Let op in het buitenland
Het lijkt zo eenvoudig, maar zet je data roaming onmiddellijk uit wanneer je in het buitenland bent. Zeker buiten de EU kunnen deze kosten in rap tempo oplopen en geloof ons, dat wil je niet. Wacht gewoon met die Instagramfoto tot je in je hotel bent en weer op Wi-Fi kunt en houd smsjes en telefoontjes ook tot een minimum beperkt.

5. Pas op met sociale media
Tuurlijk sociale media apps als Snapchat en Instagram Stories zijn ontzettend vermakelijk, maar beide apps slurpen batterij én 3G. Zeker met het uploaden van video’s gaan je accu en abonnement er als een speer doorheen, dus probeer ook dit social media gebruik zo veel mogelijk via Wi-Fi te laten lopen. Tip: je kunt je filmpjes wel gewoon al maken, de apps bewaren ze totdat je weer goed internet hebt.