Inkomensafhankelijke zorgpremie van de baan

Ja! Het is helemaal duidelijk nu. Het regeerakkoord is aangepast – de inkomensafhankelijke zorgpremie is weggegumd. Natuurlijk kon dat niet zomaar – dat snappen we allemaal ook wel. En toch niet met hogere belastingpercentages. Maar de heftige zorgpremie en het afschaffen van de zorgtoeslag zijn van de baan. 

Wat gaat ons dan wel geld kosten? Nou, zo op het eerste gezicht gaan ze vooral sleutelen in de heffingskortingen. Op zich worden de algemene heffingskorting en de arbeidskorting verhoogd, maar vervolgens worden ze voor hogere inkomens afgebouwd. Gemiddeld koopkrachtverlies komt dan uit op 2,5%, ook al zegt zo’n percentage natuurlijk eigenlijk helemaal niets.

Lees ook:Verlichting stress zorgpremie
Lees ook:De soep van de zorgpremie wordt minder heet
Lees ook:Premie zorgverzekering laag dankzij angst voor eigen risico
Lees ook:70% van de Nederlanders hebben afgelopen jaar bezuinigd
Lees ook:Inkomens scheefhuurders lastig te achterhalen, waardoor inkomensafhankelijke huurverhoging niet toepasbaar is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.