Toch niet zo Zorgeloos

Het was een interessant idee, een zorgverzekering waar je een extra dekking kon afsluiten voor het eigen risico. Waardoor je het wettelijk verplichte eigen risico van € 350 toch niet zou hebben. 

Het is alleen alweer verleden tijd. ASR heeft zich teruggetrokken als risicodrager voor de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. Tja, en dan heeft Zorgeloos niet zoveel meer aan de herverzekeraar uit Engeland, die de dekking van het eigen risico voor haar rekening zou nemen.

ASR is bang voor reputatieschade. Hadden ze dat nou niet van tevoren kunnen bedenken? Met name de politiek zal niet blij zijn geweest met deze actie. Een verplicht eigen risico dat toch ontdoken kan worden…tja, hoe verplicht is het dan?

De stekker is er dus direct alweer uitgetrokken bij Zorgeloos. Jammer voor hen die wel wat in deze zorgverzekering zagen, maar niet binnen een dag hebben gehandeld. Wie tot de mazzelaars behoort die een polis heeft weten af te sluiten krijgt die wel.

Lees ook:Toch geen eigen risico in zorgpolis?
Lees ook:Meer risico nemen dan maar?
Lees ook:Samen besparen lukt toch
Lees ook:Teveel betaald voor medicijnen?
Lees ook:Onmaatschappelijk hoge winst…

Eén reactie op “Toch niet zo Zorgeloos

  1. J. Beute

    Eeuwig zonde dat de eerste echte innovatie binnen de zorgverzekeringen zo de nek om wordt gedraaid. Zorgeloos had een oplossing voor een probleem wat bij veel mensen speelt; het niet kunnen opbrengen van het verplicht eigen risico.
    ASR heeft zich hier van zijn slechtste kant laten zien! Zorgeloos zal zeker sterk staan in de juridische claim die er hoogstwaarschijnlijk wel zal komen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.