Categorie: "Geen rubriek"

In één dag een nieuwe slaapkamer

Is er een baby op komst of wordt het tijd dat een van je kinderen een eigen kamer krijgt? Er zijn verschillende redenen waarom er behoefte is aan een nieuwe slaapkamer in je huis. Helaas heeft niet iedereen hier de ruimte voor en zal er creatief nagedacht moeten worden om een nieuwe slaapkamer te creëren. Verhuizen is een optie, maar hier komen vaak hoge kosten bij kijken. Denk daarom ook eens aan een prefab dakkapel. Een prefab dakkapel wordt binnen één dag geplaatst en tovert je stoffige zolder om in een lichte en ruime slaapkamer!

Voorbereiding

Een prefab dakkapel is voordelig omdat alle onderdelen voor de plaatsing in een werkplaats in elkaar zijn gezet. Hierdoor ben je uiteindelijk minder geld kwijt aan arbeidskosten. Ook zijn er veel prefab dakkapellen die al in de fabriek in elkaar worden gezet. Je kunt van tevoren aangeven of je een houten frame wilt met een kunststof afwerking, of dat je kiest voor een volledig kunststof exemplaar.

Woningmarkt nog altijd onder druk

file5671329581148In het eerste kwartaal van dit jaar zijn wederom flink minder woningen verkocht, tegen een lagere prijs. In vergelijking met het vierde kwartaal van vorig jaar gaat het zelfs om een daling van 30 procent. NVM-makelaars verkochten in het eerste kwartaal ruim 17.500 woningen. In totaal zijn er zo’n 23.750 woningen verkocht. Dit blijkt donderdag uit cijfers van de NVM, de grootste makelaarsorganisatie van Nederland. Een woning wordt nu voor gemiddeld

Bespaar door minder weg te gooien

file371235865874Hoeveel voedsel gooi jij elke week weg? Waarschijnlijk is het veel meer dan je denkt, omdat je het vaak zonder nadenken in de prubllenbak gooit. Zonde! Want huishoudens kunnen flink besparen op voedsel. Dat blijkt uit de zogenoemde FoodBattle, georganiseerd door de universiteit van Wageningen.

Voor het project hielden meer dan 75 huishoudens, 150 volwassenen en 55 kinderen, drie weken lang een afvaldagboek bij. In de strijd tegen voedselverspilling bleken ze 20 procent minder voedsel weg te gooien. De gemiddelde Nederlander verspilt

Een kopje koffie uit een goed hart!

Gratis kopje koffie

Gratis kopje koffie

Koop een kopje koffie voor jezelf en bestel er ook meteen een voor een ander die het zelf niet kan betalen. Een kop koffie uit een goed hart dus.Het gaat hier om een oude Italiaanse traditie van ‘uitgestelde koffie‘ die in veel landen populair is en sinds kort ook in Nederland bestaat. De extra bestellingen worden aan de kassa bijgehouden en worden opgehaald door de minder bedeelden.

Succes?

Bijzonder hoogleraar Filantropie Rene Bekkers vHindt het een mooi concept, maar weet niet of het een succes wordt: ‘Het hangt ervan af of hoe je het vraagt aan een klant en ook of een klant sowieso aan goede doelen geeft. Dan moeten restaurants ook nog willen meewerken aan dit concept. Een ander nadeel is dat je geen zicht hebt op of het echt bij een minderbedeelde terechtkomt.’

Drempel

Brasserie Het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg is een van de restaurants die meedoen. Bedrijfsleider Wilco de Jong: ‘We hebben veel positieve reacties. Er wordt niet elke dag een uitgestelde koffie afgerekend maar er zijn er tot nu toe 54 verkocht en 10 opgehaald. Dit wordt eerlijk bijgehouden. Mensen moeten wel een drempel over voordat ze er aanspraak op durven maken.’

Huurauto’s en hotelkamers

Alexandra Heydebree is de initiatiefnemer van uitgestelde koffie in Nederland. Zij ziet ook op andere gebieden kansen: ‘Ook een autobedrijf wil huurauto’s aan gaan bieden en een hotel in Putten wil kamers aanbieden voor bijstandsmoeders.’ Hier vind je alle bedrijven die nu meedoen aan het initiatief.

Bron: EditieNL

Kun jij je energierekening elke maand nog betalen?

file000439264046Eneco, het grootste zelfstandige Nederlandse energiebedrijf, slaat alarm over het aantal onbetaalde energierekeningen. Over 2012 heeft Eneco voor 31 miljoen euro aan onbetaalde rekeningen uitstaan. Concurrenten Essent en Nuon beamen de trend.   De financiële topman van Eneco, Guido Dubbeld, wijt de slechte betaalmoraal aan de economische crisis. „Net als op de hypotheekmarkt, zien ook wij dat mensen niet meer betalen.”

De verliezen lopen mede op door

Programma over geld: Uitstel van executie

De serie van Uitstel van Executie is afgelopen. Vanavond kun je op RTL 4 kijken naar een nieuw seizoen van Mijn leven in puin. Toch kun je je nog steeds opgeven voor Uitstel van Executie, het programma waarin Martijn Krabbé, samen met budgetcoach Eef van Opdorp, klusser Duncan Abrahams en makelaar Alex van Keulen probeert te voorkomen dat huizen in de veiling worden verkocht. De verhalen

Het consumentenvertrouwen is in februari naar een historisch dieptepunt gedaald

Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het vertrouwen is met 9 punten gedaald naar -44, het laagste niveau sinds april 1986. Consumenten waren vooral pessimistischer over hun eigen financiële situatie. Ook het oordeel over het economisch klimaat verslechterde. De koopbereidheid van consumenten is nog nooit

Biljet van 500 euro blijft

Ik heb ze niet dagelijks – zeg maar nooit! – in mijn portemonnee zitten. Er was dus even discussie om het biljet te laten verdwijnen, omdat er maar weinig mensen zijn die ze wel bij bosjes uitgeven.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) schrijft vrijdag dat het biljet blijft, in antwoord op Kamervragen van de PvdA. Die partij wil dat het grote paarse biljet uit de roulatie wordt gehaald omdat het vooral gebruikt zou worden door criminelen.

Volgens Dijsselbloem is

Iedereen gaat met korting naar de sauna

Sauna’s en welnesscentra hebben het afgelopen jaar minder klanten verwelkomd. De bezoekers die wel kwamen gaven bovendien minder uit. Dat blijkt uit cijfers van het economisch bureau van de Rabobank. Een gemiddelde sauna had afgelopen jaar een tien tot twintig procent lagere bezettingsgraad dan een jaar eerder, becijferden de economen van de Rabobank.

De mensen die wel naar de sauna gaan doen dat ook steeds vaker

Zorgverzekeraars pakken fraude harder aan

Zorgverzekeraars gaan in een register bijhouden wie in het verleden heeft geprobeerd verzekeringsfraude te plegen. Ze gaan informatie met elkaar delen zodat ze beter weten wie ze in de smiezen moeten houden.

De zorgverzekeraars haken hiervoor aan bij het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) van het Verbond van Verzekeraars. Het CBV zet fraude door naar het Openbaar Ministerie en de politie.

De verzekeraars vermoeden dat wie in het verleden bijvoorbeeld