Categorie: "Gezondheid en zorg"

Waarom elektrisch roken zo veel beter is dan normaal roken

Katy Perry, Johnny Depp, Kate Moss, Leonardo DiCaprio; stuk voor stuk celebs gespot met een elektrische sigaret. Niet voor niets natuurlijk, deze sterren weten als geen ander de voordelen van elektrisch roken ten opzichte van normaal roken. En dat zijn er nogal wat. De belangrijkste wat ons betreft? Het scheelt je bakken met geld. Hoe precies? Dat leggen we je uit. Alle voordelen op een rij.

Gratis facelift!

Facelift? Why?

Facelift? Why?

Zelf ben ik niet zo bezig met rimpels enzo. Heb ze wel maar ach, ik ben ook al 44. En het zijn vooral lachrimpels zeg maar. Mocht je nou wel een probleem hebben met rimpels, dan tob je er misschien mee en wil je er iets aan laten doen. Als het even tegenzit heb je er veel hoofdpijn bij. Zou een facelift je goed doen? Van die rommel in je gezicht laten spuiten met het risico dat je eruit gaat zien als een strakgetrokken, emotieloos masker? Nee toch? Kost nog veel geld ook.

Ideaal dus als je gratis van je rimpels af kunt komen. En als we dit verhaal geloven zou het middel daarvoor gewoon uit de kraan komen. Water! Nee, niet alleen je gezicht ermee wassen maar er vooral veel van drinken. Hoeveel? Een liter, anderhalve liter per dag? Nee…drie liter zeggen ze hier. Drie liter water drinken per dag en je gaat je veel beter voelen en er veel beter uitzien. Zou het waar zijn?

Was er ook niet iets met dat je tevéél water kunt drinken? Dat zal vast niet bij drie liter al gelden. Moet je wel pittig voor doordrinken, maar dat is natuurlijk net het hele idee. Bijkomend voordeel is dat je ook minder last hebt van trek in allerlei lekkere en slechte dingen. Dus het is ook nog goed voor je gewicht denk ik. En voor je portemonnee, want minder snaaien betekent ook minder boodschappen doen.

Ik zeg: ren naar de kraan, vul twee anderhalve liter flessen met water en zorg dat je die aan het eind van de dag helemaal leeggedronken hebt. Dat een tijdje volhouden en je ziet er jáááren jonger uit. Een gratis facelift zeg maar, waarbij je nog geld bespaart op je boodschappen ook. Wat willen we nog meer?

Teveel betaald voor medicijnen?

apotheekAls je medicijnen nodig hebt ga je naar de apotheek. Eerst ben je bij de huisarts geweest, je krijgt een recept mee en hop – medicijnen halen. Tuurlijk, wat nodig is – is nodig. Deze medicijnen vallen qua kosten onder je eigen risico. Zolang je eigen risico niet is opgebruikt, betaal je ze dus zelf. Jouw zorgverzekeraar komt dat geld vanzelf bij je halen. Alleen: betaal niet teveel!

Griep kost werkgevers veel geld

file0001351763534Al die zieke mensen kost een bedrijf een boel geld. Een bedrijf is gemiddeld 250 euro per dag kwijt voor een zieke werknemer. Vandaar dat werkgevers niet blij zijn dat er nu al 12 weken achter elkaar sprake is van een grieppidemie. De afgelopen 20 jaar was er

Toch geen eigen risico in zorgpolis?

Het eigen risico in de zorgverzekering houdt de gemoederen lekker bezig. Terecht, want het is belangrijk dat iedereen zich goed realiseert hoe sterk het eigen risico stijgt in 2013. Van € 220 naar € 350 per persoon. Dat kan je behoorlijk geld kosten, als je wel wat zorg nodig hebt. Maar dat is niet alles.

Inkomensafhankelijke zorgpremie van de baan

Ja! Het is helemaal duidelijk nu. Het regeerakkoord is aangepast – de inkomensafhankelijke zorgpremie is weggegumd. Natuurlijk kon dat niet zomaar – dat snappen we allemaal ook wel. En toch niet met hogere belastingpercentages. Maar de heftige zorgpremie en het afschaffen van de zorgtoeslag zijn van de baan. 

Verlichting stress zorgpremie

Als je de afgelopen week slecht geslapen hebt door de berichten over de plannen van de nieuwe regering met de zorgpremie, is het handig om alles even met elkaar in samenhang te zien. Alléén maar kijken naar de enorme bedragen aan zorgpremie die je moet gaan betalen over je inkomen, zou er op zich al voor kunnen gaan zorgen dat je binnenkort zorg nodig hebt. De gevolgen van de stress die je daarvan kunt hebben. Maar hoe kun je die samenhang berekenen?

Nog maar één jaar geld bij overlijden partner

Nog zo’n maatregel uit het regeerakkoord waar je nog niet heel veel over leest. Alles valt in het niet bij het zorgpremiegeweld. Maar de gevolgen van de bezuiniging op de Anw zijn toch ook niet mals. Achterblijvende partners kunnen daardoor flink in de problemen komen. Wat was dat ook alweer – de Anw?

Killing zorgpremie

Hadden we het maar steeds over die hypotheekrenteaftrek, blijkt het heetste hangijzer van het regeerakkoord toch echt de zorgpremie te zijn… als je een beetje leuk verdient ga je zomaar drie keer zoveel betalen!

We zijn op de wereld…

..om mekaar, om mekaar, te hellepen niewaar? Alleen moet je maar net weten dat mensen in je omgeving hulp nodig hebben. Dat schreeuwen de meesten niet van de daken. Uit schaamte of bescheidenheid, of uit angst…bang om ‘nee’ te krijgen…en wat voor redenen er nog meer te bedenken zijn om maar niet om hulp te vragen. Terwijl heel veel mensen het fijn vinden om een ander te kunnen helpen.

Daarom ben ik heel blij met dit nieuwe initiatief ‘We helpen‘. Een soort van ruilsysteem voor hulp bij van alles en nog wat.

Zorgkosten…verzekeren of sparen?

Een ziektekostenverzekering hebben we allemaal. Da’s immers wettelijk verplicht. Maar dat geldt alleen voor de basisverzekering. En toch hebben bijna alle mensen naast die wettelijk verplichte basisverzekering ook een aanvullende dekking in hun ziektekostenpolis. Voor allerlei zaken die niet onder de basisdekking vallen. En voor de tandartskosten. Want ja, we zijn Nederlanders dus we verzekeren ons suf. Maar is dat wel het beste om te doen?

Duur geweten

Je geweten kan erg veel geld kosten… en dan bedoel ik niet dat je het netjes zegt als je in de winkel teveel geld terugkrijgt. Dat is gewoon een kwestie van goed fatsoen natuurlijk. Nee, je geweten als het gaat om dingen die je zou moeten doen. Specifiek: sporten. Hoe verschrikkelijk veel mensen zijn er niet lid van een sportschool omdat ze ‘zouden moeten sporten’. Echt gáán sporten is iets heel anders. Door lid te zijn sus je jezelf: je hebt in elk geval de intentie om te sporten. Om vervolgens elke week smoezen te verzinnen om niet te gaan. Een duur geweten dus.