Waarom elektrisch roken zo veel beter is dan normaal roken

Katy Perry, Johnny Depp, Kate Moss, Leonardo DiCaprio; stuk voor stuk celebs gespot met een elektrische sigaret. Niet voor niets natuurlijk, deze sterren weten als geen ander de voordelen van elektrisch roken ten opzichte van normaal roken. En dat zijn er nogal wat. De belangrijkste wat ons betreft? Het scheelt je bakken met geld. Hoe precies? Dat leggen we je uit. Alle voordelen op een rij.

 1. Het is goedkoper
  Roken is een dure hobby, maar wanneer we het hebben over elektrisch roken vallen de kosten in verhouding reuze mee. Er wordt namelijk nauwelijks belasting geheven op de e-sigaret en je betaalt slechts eenmalig voor de aanschaf van een starterskit. Voor het roken van zo’n tachtig sigaretten betaal je gemiddeld nog geen tientje. Kijk maar eens naar het aanbod van E-zmoke, waar je al een wegwerpsigaret koopt vanaf €5,99 en e-liquids voor €4,99. Tel uit je winst!
 2. Het is gezonder
  Traditionele sigaretten bevatten allerlei schadelijke stoffen, waaronder teer en nog 4000 andere giftige stoffen. Bij de een e-sigaret is dat er slechts één: nicotine. En hiervan bepaal je zelf hoeveel je hiervan in je sigaret stopt (een handige manier om je verslaving af te bouwen). E-sigaretten bevatten geen koolmonoxide en stikstofmonoxide, die slecht zijn voor longen, hart en bloedvaten.
 3. Het is (net zo) cool
  Kijk alleen maar naar de lange lijst beroemdheden die met een elektrische sigaret gespot zijn en je weet genoeg. Een Instagramfoto met toffe smokers pose creëer je met deze sigaret net zo eenvoudig.
 4. Het stinkt niet
  Niks in de kou staan, ramen open zetten na het roken, kleding in de was of haren wassen na een gezellig feestje; de e-sigaret stinkt namelijk niet. Halleluja.
 5. Het is veiliger
  Elektrische sigaretten zijn niet brandgevaarlijk. Op meerdere manieren veilig(er) roken dus.
 6. Geen gele vingers en tanden
  Geen dure rekening bij de Witte Tanden kliniek, want van roken met de e-sigaret worden je tanden niet geel. Je vingers overigens ook niet.