Toch geen eigen risico in zorgpolis?

Het eigen risico in de zorgverzekering houdt de gemoederen lekker bezig. Terecht, want het is belangrijk dat iedereen zich goed realiseert hoe sterk het eigen risico stijgt in 2013. Van € 220 naar € 350 per persoon. Dat kan je behoorlijk geld kosten, als je wel wat zorg nodig hebt. Maar dat is niet alles.

Als je juist nagenoeg geen zorg gebruikt normaal gesproken, kun je juist overwegen om een extra eigen risico te nemen. Kom je nooit aan de € 350, waarom zou je dan niet €500 extra risico kunnen hebben? Dat levert je een leuke premiekorting op – zomaar € 20 per maand! Dat is dus € 240 per jaar. Zomaar verdiend.  Dat is leuk besparen! Wel met als risico dat je die € 500 op moet hoesten als je onverhoopt wél de nodige klachten hebt in het komende jaar.

Maar wat als je eigenlijk zeker weet dat je wél je eigen risico volmaakt? Dan ben je dus die € 350 per jaar wel kwijt. Ja… het is een wettelijk verplicht eigen risico, dus ja. Nu lijkt er toch een slimme optie voor jou te zijn om onder dat eigen risico uit te komen. Verzekeringslabel Zorgeloos komt met een verzekering die het eigen risico afdekt. Die €350 dus. Dat kost je dan € 12,50 per maand als je jonger bent dan 40 jaar. Ben je 40 jaar of ouder, dan kost het € 17,50 per maand. Even rekenen… € 12,50 per maand is € 150 per jaar, bij € 17,50 per maand komt het op € 210 per jaar. Géén eigen risico, en daarvoor €150 of € 210 betalen. Da’s ruim lager dan die € 350. Dat kán dus de moeite waard zijn!

Voorwaarde is wel dat je de basisverzekering ook bij Zorgeloos afsluit. Zit daar dan een adder onder het gras? Is de premie daarvoor dan zoveel hoger dan elders, dat je het daarmee alsnog betaalt? Valt mee… € 96,21 per maand. Daarmee behoren ze toch ook gewoon tot de goedkoopste zorgverzekeringen.

Wat ik wel interessant vind, is of dit eigenlijk wel mág. Een wettelijk verplicht eigen risico, maar dan toch een verzekering aanbieden waarmee dat vergoed wordt. Het zal vast wel, dat hebben ze daar ongetwijfeld wel uitgezocht. Maar vreemd is het wel. Maar ach, een beetje vreemd kan heel lekker zijn.

 

Lees ook:Toch niet zo Zorgeloos
Lees ook:Meer risico nemen dan maar?
Lees ook:Zorgkosten…verzekeren of sparen?
Lees ook:Gaat zorgpremie volgend jaar omlaag?
Lees ook:Ga maar weer rekenen

Eén reactie op “Toch geen eigen risico in zorgpolis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.