Categorie: "Feestdagen"

Recycle Sint en Freesint

recyclesintNog twee nachtjes, dan is het alweer pakjesavond. Nu onze mannen het grote geheim kennen is het magische er wel vanaf bij mij moet ik zeggen. Maar goed, het wordt natuurlijk evengoed gezellig. Met cadeautjes die ze écht willen hebben, dus ik maak me geen zorgen over ongebruikt speelgoed. Dat probleem is er vooral bij jongere kids volgens mij.

Goedkope decemberfeesten

kerst-tijdHet is nog net oktober, maar voordat we het weten is de decembermaand aangebroken. Die maand met al die gezellige feestelijkheden, leuk! Maar ook duur! Als je niet nadenkt en je laat meeslepen door alle reclames en andere verleidingstechnieken… dan geef je onnodig veel geld uit in december. Terwijl dat allemaal helemaal niet nodig is. Je kunt 5 december, Kerst en Oud & Nieuw ook goedkoop vieren – en dat betekent niet dan het dan minder gezellig is. Misschien zelfs gezelliger.

Slimme tips voor kinderfeestjes

Minecraft slider printpret2-785x180Het is hier even ‘kinderfeestjes-seizoen’. M’n jongste heeft nog geen feestje gevierd voor zijn verjaardag die al in augustus was, en de oudste is volgende week jarig. Dus mijn feestjesbrein is weer volop aan het werk, heerlijk hoor! Nu doen wij één feest voor de mannen samen, dus doen we het niet al te budgetvriendelijk deze keer. Al ben ik er ook 100% van overtuigd dat kinderfeestjes niet duur hoeven te zijn hoor!

Pasen in bespaarmodus

pasenFeestdagen zijn voor veel mensen een crime als ze geld willen besparen. Want feestdagen, die moeten gezellig zijn. En gezellig worden ze alleen maar als je er veel geld aan uitgeeft. Echt? Nee, onzin natuurlijk. Het barst alleen van de reclames die je dat wel doen geloven.

Dat is zo met Kerst, en zeker ook met Pasen. Het Paasweekend staat voor de deur en de rustieke broden en roomboterkuikens vliegen je om de oren. Heb je ze nodig om leuke Paasdagen te hebben? Welnee!

Natuurlijk is er niets mis mee om je best te doen met Pasen. Decoratie kun je duur kopen – veel goedkoper (en leuker) is om de versiering zelf te maken. En hergebruiken wat je vorig jaar had. De Paasknutsels van de kinderen van vele jaren komen bij ons ieder jaar te voorschijn. Superleuk en … gratis! Tot slot: Pasen is lente: ga naar buiten en haal je decoratie uit de natuur!

Een Paasontbijt, Paasbrunch of Paaslunch vind ik persoonlijk bijzonder gezellig. Al jaren organiseren we iets met een stel vrienden. Lekkere – en dat zijn niet perse dure – dingen op tafel (de gasten nemen ook wat mee), kinderen eten wat en gaan hun gang. De papa’s en mama’s leunen lekker lang achterover en hebben alle tijd om fijn te kletsen. Helemaal goed wat mij betreft!

Kassa voor Koningsdag

kassaOh ja, Koningsdag… niet meer Koninginnedag… ik ben benieuwd hoeveel jaar het gaat duren voordat ik daar aan gewend ben… Hoe dan ook, deze actie van ABN Amro vind ik leuk: een gratis kassabox af te halen op de kantoren, waar kinderen hun vrijmarktopbrengst in kunnen bewaren. Leuk bedacht, daar houd ik van.

Natuurlijk kun je dan gaan gallen dat kinderen beter een heuptas kunnen gebruiken, omdat zo’n kassa ook wel makkelijk gestolen wordt. Tja. Zit natuurlijk best wat in, maar kom op – je laat je kids toch niet alleen op dat kleedje zitten op Koningsdag? Daar ga je toch lekker bij zitten? In alle vroegte uit de veren om een plekje te bemachtigen waar tenminste wat publiek langskomt…

Ik zal jullie eerlijk zeggen: persoonlijk begin ik er niet aan, onze overbodige spullen verkopen op Koningsdag. Maar voor wie dat wel leuk vindt, omdat met de kids te doen, vind ik deze kassa een leuk idee. Alleen zeg ik er ook bij: laten ze het op de vrijmarkt verdiende geld alsjeblieft niet op een spaarrekening bij ABN Amro zetten. Want daar krijg je echt niet genoeg rente.

Rijk worden op de Vrijmarkt!

Vondelpark_-_Koninginnedag_2007Op 30 april zullen weer heel veel mensen hun overtollige spullen verkopen, hun muziekinstrument uit het stof halen, de schminkspulletjes tevoorschijn halen of de zolder van oma, tante, ouders leegplunderen! Meer dan 20 procent van de Nederlands stalt hun waar uit op een kleedje, vorig jaar zelfs 23 procent. Zo’n dagje verkopen op de vrijmarkt kan best lucratief zijn, vorig jaar werd er

Doe nu alvast je decemberinkopen

videovansintHet is vast niet het eerste wat er in je op komt nu het eindelijk lente wordt, maar het is geldtechnisch heel slim om nu alvast wat decemberinkopen te doen. De allerlaatste winteruitverkoopjes gaan nu vaak voor 70% van de hand. Ook in speelgoedwinkels gaan de winterspullen zoals een slee en schaatsen vaak met korting over de toonbank. Als je dat

Super Sintverjaardag thuis vieren

Nog twee weekjes, dan is het alweer 5 december. De tijd vliegt, voordat je het weet is het zover. Als Sint weer genoeg teruggevonden geld heeft (want ja, de Pieten hebben het bij de intocht allemaal in het rond gestrooid…) moet hij dus maar snel inkopen gaan doen. Anders kan het zomaar zo zijn dat het allemaal laatste-moment-stress-werk wordt voor de inkooppieten. En dan wordt er nogal eens veel te veel geld uitgegeven aan kado’s. Veel meer dan nodig. En dat kan Sint niet gebruiken natuurlijk, nu hij in geldnood zit.

Ga voor de sfeer

Het komt steeds dichterbij: nog iets meer dan een week, dan komt Sinterklaas weer in het land. Heerlijk, ik heb er echt helemaal zin in. Jij ook? Je kinderen in ieder geval! Alleen jouw portemonnee….

Fijn voor Sint!

Zooo kan Sinterklaas misschien alvast even uit zijn winterslaap ontwaken? Kruidvat wil graag dat je daar je speelgoed koopt, beste Sint. En daar hebben ze wel wat voordeel voor over.

Budget bruiloft

 Trouwen… tja, wat zal ik ervan zeggen. Ik ben niet getrouwd, heb er ook nooit behoefte aan gehad. Mijn lief en ik zijn op een dinsdagochtend (gratis) naar het gemeentehuis gegaan voor een geregistreerd partnerschap en hebben dat heel klein gevierd. Met een kookworkshop voor onze ouders, broer en zus (en hun gezinnen). Om hen daarbij te verrassen met de mededeling dat ik zwanger was van onze oudste – helemaal goed was het voor ons. Maar ja, voor anderen is trouwen toch wel een (meisjes)droom. Het jammere is dat die droom – zoals de meeste dromen – vaak zoveel geld kost.

Valentijn bespaart

Tja, ik ben wel erg laat op de 14e februari, met mijn Valentijn bespaart. Toch wilde ik er op de valreep nog even iets over kwijt. Mijn lief en ik hebben letterlijk niets aan Valentijnsdag gedaan. M’n kinderen wel… die hebben vanmorgen een heerlijke hartjestekening zitten maken. En je ziet mijn jongens niet zo snel hartjes tekenen!