Tips voor een duurzaam interieur

Het is niet alleen goed voor de aarde om energiezuinig te leven, maar ook voor jezelf. Bij duurzaam wonen denken mensen vaak aan flinke investeringen, maar door deze investeringen bespaar je al snel op de energiekosten. Hieronder zijn een aantal tips te vinden zodat jij ook iets terug kan doen voor de aarde.

Elektrische apparaten

Ben je wel eens vergeten om de lampen uit te doen wanneer je de auto instapt? Dat gebeurt iedereen wel eens. Door op te letten bespaar je veel kosten op de elektriciteitsrekening en ontwikkel je een duurzame lifestyle. Een tip is om de elektrische apparaten aan te sluiten op stekkerblokken met een timer. Op deze manier gaan de lampen op een vaste tijd aan en uit. Tegenwoordig zijn er ook leuke gadgets op de markt om een duurzaam interieur onder de aandacht te brengen. Denk aan apps en horloges waarmee je met één druk op de knop alles in huis kan bedienen.

HR++ glas

Goede beglazing zorgt ook voor duurzaamheid. Daarom verdient HR++, ook wel dubbel glas, in jouw woning extra aandacht. Dubbel glas helpt bij het constant houden van de temperatuur en een goede isolatie. Door de isolerende werking is dubbel glas goed voor het milieu en een investering voor vele jaren.

Gebruik bamboe in huis

Tegenwoordig worden bijna alle meubels van hout gemaakt. Steigerhouten meubels en houten balken in huis zijn helemaal hot. Helaas dreigt hout schaars te worden, dus om deze sfeer toch in jouw woning terug te laten komen, kan je gebruik maken van bamboe. Er groeit namelijk erg veel bamboe, waardoor we dit gemakkelijk kunnen gebruiken. Bamboe is in huis te gebruiken omdat het geen pesticiden vergt.

Duurzaam bestraten

Wanneer de woning helemaal duurzaam is, denk dan ook eens aan je tuin. Bij het vernieuwen van jouw tuin is het vaak eerst van belang om de oude bestrating te verwijderen. Om de kosten van een stratenmaker te besparen kan je dit goed zelf doen. Maar wat kost een stratenmaker eigenlijk? De prijzen van een stratenmaker lopen erg uiteen. Dit komt omdat de ene stratenmaker meer arbeidsloon rekent dan de ander, maar het verschilt ook per project. Een andere optie om gebruik te maken van duurzaam bestraten is om de tegels andersom te verwerken of te combineren met nieuwe bestrating.

Heb je al interesse in een duurzaam interieur? Kijk naar alle mogelijkheden en wat het beste bij jouw woning past. Ben je zelf geen handyman? Kies dan een goede specialist die alles uit handen neemt en door de prijzen te vergelijken van deze specialisten bespaar je al snel tot wel 40% op de totale kosten. Dus denk aan het milieu en leef duurzaam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.