Kan jouw overlijdenspolis niet goedkoper?

Soms kun je best veel geld besparen zonder dat je dat door hebt. Dat is natuurlijk vooral bij van die zaken waar je niet veel belangstelling voor hebt. Daar denk je niet over na, dus laat je het lekker doorlopen zoals het loopt. Terwijl het misschien wel veel goedkoper kan.

Een heel mooi voorbeeld zijn verzekeringen. Verzekeringen in het algemeen, maar zeker ook de overlijdensrisicoverzekering in het bijzonder. Die sluit je ooit een keer af omdat je daar een goede reden voor hebt. Daarna loopt de polis lekker door, jij betaalt braaf je premie, want dan ben je tenminste goed verzekerd. De gedachte dat de verzekering goedkoper kan leg je bij de overlijdenspolis direct naast je neer. Logisch toch?

Je bent alleen maar ouder geworden, dus die verzekeringen zijn alleen maar duurder geworden voor jou. Zou je denken. Dat hoeft alleen helemaal niet waar te zijn. Het ligt er maar net aan wanneer je die overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten. Als dat al een tijdje geleden is zou het prima kunnen dat je nu een nieuwe polis kunt afsluiten tegen een lagere premie.

Ja, je bent ouder geworden. Dat kan alleen makkelijk gecompenseerd worden doordat het premieniveau flink verlaagd is. Doordat de levensverwachting langer is. En doordat de verzekeringsmaatschappijen fijn aan het concurreren zijn geweest. Het kan dus sowieso geen kwaad om de premie die je nu voor je overlijdensverzekering betaalt eens te vergelijken met een nieuwe polis. Wie weet hoeveel geld je besparen kunt?!

Lees ook:Belastingverhoging ont…wijken
Lees ook:Gratis verzekerd… misschien…
Lees ook:Besparen door opstappen
Lees ook:Stokje voor bespaartruc
Lees ook:Uitkering is geen spaarpot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.