Categorie: "Auto en OV"

Gezellig besparen op reiskosten met BlaBlaCar?

blablacar

Het flitste vandaag ergens langs op mijn Facebook. Iets in mij zei ‘even onthouden’ en wat denk je? Ik wist het nog toen ik net achter de computer kroop. Dat betekent in ieder geval dat de naam van dit bedrijf slim is gekozen. En nee… het blijkt geen startend nieuw bedrijf… het is een internationaal gevestigde club. Loop ik zwaar achter?

Zo bespaar je veel geld op je autoverzekering

afbeelding advertorial allsecurEindelijk, een nieuwe auto! Mijn oude auto was al heel erg lang toe aan vervanging en afgelopen maand heb ik dan eindelijk een nieuwe auto gekocht. Veel autodealers stunten nu met super goede aanbiedingen, waardoor ik mijn nieuwe auto voor een schappelijk prijsje aan heb kunnen schaffen.

Het aanschaffen van een auto, iets wat ik niet zomaar even doe. Van te voren heb ik veel verschillende auto’s met elkaar vergeleken, maar het uitzoeken van een auto is nog maar het halve werk. Ik bedacht mij ook dat het misschien slim was om te kijken naar een nieuwe, en hopelijk voordeligere, autoverzekering. Alle kosten die bij een auto komen kijken zijn al hoog genoeg, daarom bespaar ik het liefst op alles waar er op te besparen valt. Ik wist dus ook dat het mogelijk was om een goedkopere, maar nog steeds net zo goede, autoverzekering te vinden. Zolang ik dit maar goed van te voren zou uitzoeken.

Bespaartips met knipoog

Natuurlijk… besparen is een serieus onderwerp. Helemaal als je móet besparen omdat je echt geld tekort komt. Toch vind ik deze tips heel leuk gedaan. Prik je door de grapjes heen, dan heb je gewoon een set hele heldere tips om geld te besparen. Ook al liggen ze behoorlijk voor de hand, je kunt ze niet vaak genoeg herhalen!

Brandstof besparen door langzamer rijden

nieuwerijdenJaaaa het Nieuwe rijden, weet je nog? Er is inmiddels al weinig nieuws meer aan, want er wordt al zeker een paar jaar over gepraat en geschreven. Maar dat maakt het niet minder interessant als je geld 

Want één van de manieren om benzine te besparen, of een andere brandstof natuurlijk, is door niet zo hard te rijden. Rijden met een gelijkmatige snelheid, toerental tussen 2.000 en 2.500, in een zo hoog mogelijke versnelling – dat is de manier om zo min mogelijk benzine te verbruiken. Dat schijnt (ik ben niet zo technisch) te staan voor tussen de 80 en 100 km per uur. Dat is ronduit langzaam op stukken weg waar je 120 of zelfs 130 km per uur mag rijden. Maar ja, wil je geld besparen, dan kun je er natuurlijk toch voor kiezen. wilt besparen. En besparen op de kosten van autorijden, dat kan behoorlijk aantikken. Zonder dat je er last van hebt, tenminste – als je geen waarde hecht aan scheuren over de weg.

Je moet er wel tegen kunnen om maar steeds ingehaald te worden op de snelweg. Om je een slak te voelen. Dan ben je wel een slak die lekker geld bespaart. Door minder brandstof te verbruiken bespaar je geld, spaar je ‘t milieu en… je kans op een boete is natuurlijk ook veel kleiner zo!

ANWB niet helemaal eerlijk?

Van de week kregen we post van de ANWB. Even vluchtig keek ik ernaar en viel mijn oog op het woord ‘assurantiebelasting‘. Beroepsdeformatie zullen we maar zeggen. En ik dacht: ‘Huh? wij hebben toch geen verzekering bij de ANWB?’. Wat blijkt: de Wegenwachtservice van de ANWB geldt als verzekering. Dat had ik me eerlijk gezegd nooit gerealiseerd.

Stalen ros is heilig

Het blijft fascinerend. We klagen steen en been over te weinig geld, te hoge kosten, we zijn steeds meer geïnteresseerd in geld besparen. De benzineprijzen blijven maar stijgen, ook zo’n bekend klacht. En toch…blijven we rijden. 

Goedkoop treinuitje in de herfstvakantie!

Kijk, dat vind ik nou mooi meegenomen. Volgende week hebben mijn kids herfstvakantie, en gaan we lekker een paar dagen naar m’n ouders. Die wonen alleen aan de andere kant van het land. Normaal gesproken ga ik met de auto. Alleen komt mijn lief nu de volgende dag achter ons aan, en leek het me wat overdreven om daar met twee auto’s te zijn. En dus bovendien met twee auto’s achter elkaar terug te rijden.

No touchy!

Je ziet het toch nog behoorlijk vaak: mensen die met de telefoon aan hun oor in de auto zitten. En nee, niet als passagier…gewoon achter het stuur. Iedereen weet wel dat het niet mag, maar ja. Het zal maar ff nodig zijn…

Benzine besparen

De benzineprijs rijst de pan uit, kunnen we gerust stellen. Dat maakt het des te zinvoller om te besparen op het verbruik van benzine – iedere liter die je minder verbruikt levert je tenslotte steeds meer geld op. Op deze site staan een paar heldere tips om minder brandstof te verbruiken, kijk er maar eens naar!

Besparen op je autoverzekering

Waar je het bij sommige verzekeringsproducten nog kunt maken om er géén te hebben, kom je onder een autoverzekering niet uit. Tenzij je natuurlijk geen auto hebt. Afhankelijk van allerlei factoren kan het premiebedrag van je autoverzekering behoorlijk oplopen. Gelukkig is het in veel gevallen mogelijk om hier maatregelen tegen te nemen. Met deze 6 tips bespaar je veel geld op je autoverzekering.

Adders onder de huurauto?

Vakantie… een deel van Nederland heeft gewoon al vakantie. Wij nog niet hoor, mijn kinderen moeten nog twee weken naar school. Maar goed, het komt wel steeds dichterbij dus zo af en toe houd ik me even bezig met onze vakantie. Denemarken wordt het, lekker met de mannetjes naar Legoland. Heel decadent gaan we niet met de auto maar met het vliegtuig. En om daar dan toch mobiel te zijn, wil ik eigenlijk wel een auto huren. Nu heb ik me daar nog niet eerder in verdiept, dus ik ben erg bang voor adders.

Effe snel een nieuwe auto?

Het zat er dik in natuurlijk: de fiscale voordelen van de muesli-auto’s gaat weer verdwijnen. Dat heb je wel vaker, van die regelingen die aan hun eigen succes ten onder gaan. Hebben ze een mooi voordeel geregeld voor degenen die een zuinige auto kopen en rijden, wat gebeurt er… de A-label auto’s zijn niet aan te slepen. Daardoor kost het de Staat dan weer veel te veel geld en er moet bezuinigd worden, dus: weg met dat voordeel. We hebben wel nog even. De vrijstelling van BPM voor zuinige auto’s verdwijnt per 2013, de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting een jaar later. Tenminste, als de plannen van staatssecretaris Weekers doorgaan.

Goedkoper parkeren bij Schiphol

Als wij met het vliegtuig op vakantie gaan, laten we ons als het even kan brengen en ophalen door vrienden. Is het een belabberd tijdstip, dan laten we een taxi komen. Dat is niet zo probleem, we wonen in de buurt van Amsterdam. Moet je van verder komen, dan is het toch wel een pittig verzoek aan een ander. Of een heftige kostenpost. Ga je met het openbaar vervoer, dan is het zo’n gesleep met koffers – als het qua tijdstip al kan. Kun je natuurlijk altijd nog met je eigen auto gaan. Maar parkeren op de terreinen van Schiphol… is zo duur! Ondernemers in gemeenten rondom Schiphol spelen daar slim op in.