ANWB niet helemaal eerlijk?

Van de week kregen we post van de ANWB. Even vluchtig keek ik ernaar en viel mijn oog op het woord ‘assurantiebelasting‘. Beroepsdeformatie zullen we maar zeggen. En ik dacht: ‘Huh? wij hebben toch geen verzekering bij de ANWB?’. Wat blijkt: de Wegenwachtservice van de ANWB geldt als verzekering. Dat had ik me eerlijk gezegd nooit gerealiseerd.

Op zich is het wel te verklaren, verzekeringen draaien om ‘onvoorziene voorvallen’ en pech onderweg is natuurlijk een onvoorzien voorval. Dus ja, snap ik. Alleen heeft het ook gevolgen: de verhoging van de assurantiebelasting maakt dus óók de Wegenwacht duurder. Dat kan zomaar € 12 schelen.

Dan kun je denken: nou ja, so be it. Je kunt ook eens serieus over die Wegenwacht gaan nadenken en besluiten dat je hem wilt opzeggen. Maar dan heb je pech gehad (hahaha), want opzeggen kan alleen maar tot 15 november. Anders zit je gewoon voor een jaar vast aan de ANWB Wegenwacht. En dat is het al geweest dus … jammer dan.

Dat vind ik dan weer raar, want bij verzekeringen geldt dat je die – na het eerste jaar – per maand kunt opzeggen. Dus waarom zou dat dan niet voor deze verzekering gelden? Ze zeggen dat dit zo is, omdat de ANWB een vereniging is. Maar kom, die wet die daarover is opgesteld draait toch om verzekeringen? En kennelijk is de Wegenwachtservice dus een verzekering. Dan zou dat los moeten staan van het lidmaatschapsgeld voor de vereniging lijkt me.

Niet dat ik van plan ben om op te zeggen, maar helemaal eerlijk vind ik dit niet.

Lees ook:Gratis verzekerd… misschien…
Lees ook:Zo bespaar je op je verzekering: 8 tips
Lees ook:Besparen door opstappen
Lees ook:Wel of niet wisselen?
Lees ook:Meer dan alleen de basis?

Eén reactie op “ANWB niet helemaal eerlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.