Gaan de premies van de zorgverzekeraars in 2014 omlaag?

Eindelijk positief financieel nieuws! De grootste zorgverzekeraars zijn bereid hun premies volgend jaar te verlagen. Nu nog kritisch kiezen en klanten kunnen een boel geld besparen. De gemiddelde Nederlander is jaarlijks ruim 1240,- euro aan zijn zorgverzekering kwijt. Cashen voor verzekeraars, helemaal omdat de geneesmiddelen flink goedkoper zijn geworden.

Kassa!

Verzekeraars hadden dit jaar veel minder medicijnkosten: dat bracht tot wel 750 miljoen in het laatje. Minister Schippers wil dat de klanten van die winsten mee kunnen profiteren. “Als je zulke winsten maakt, moet je dat terugzien in de premies”, vindt ze. De grootste zorgverzekeraars zijn al overstag en zijn bereid om de premies in 2014 te verlagen. Met welke prijs is nog niet bekend.

Geen geld in eigen zak

“Het is een misverstand dat wij geld in eigen zak willen steken. In 2014 zullen we de premie zo laag mogelijk houden”, zegt een woordvoerder van CZ.  Ook Achmea en VGZ zijn om en verlagen hun premies.

Bespaar

Veel mensen hebben geen flauw benul wat hun zorgpolis wel of niet vergoed. Volgens verzekeringssite.nl betalen veel mensen al snel honderden euro’s per jaar te veel. Vooral over de tandarts en fysiotherapeut heerst veel onduidelijkheid. Reken HIER uit wat in jouw situatie de beste verzekering is.

Tips:

Tips om jaarlijks enkele honderden euro’s te besparen:

  • Kies voor een vrijwillig eigen risico. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, hoe lager de basispremie.
  • Verzeker niet wat je niet nodig hebt. Goed gebit? Kies niet voor een aanvullende tandartsverzekering. Die vergoedt max. 250 euro per jaar en daar betaal je 15 euro per maand voor.
  • Stap over naar een verzekeraar met een goedkopere basisverzekering.
  • Kies een naturapolis.
  • Vraag zorgtoeslag aan. De inkomensgrenzen zijn 36.022 euro per jaar voor alleenstaanden en 54.264 voor samenwonenden.

Bron: Editienl.nl

Lees ook:Zorgverzekeraars pakken fraude harder aan
Lees ook:Energie besparen in de lente: dat doe je zo
Lees ook:Zo bespaar je op je verzekering: 8 tips
Lees ook:Onmaatschappelijk hoge winst…
Lees ook:Energietarieven gaan in juli opnieuw omlaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.