Voordelige uitjes vaak veel leuker!

Voordelig uitje: Park OikosWe zitten midden in de zomervakantie. Wie al een tijdje thuis is met de kinderen weet het: ze gaan zich vervelen. Dus ga je op zoek naar leuke dingen om met ze te doen. Je wordt zelf immers ook behoorlijk gaar van kids die de hele tijd roepen ‘ik weet niet wat ik kan doen…’ of ‘mama, ik vervéél me…’. Leuke uitjes mogen dan ook wel betaalbaar zijn!

Pedagogisch is vervelen prima

De pedagogen zeggen dat het prima is als je kinderen zich vervelen. Dat zal best – ik word er niet blij van. Dus laat die pedagogen maar lekker praten. Als ik een dagje heb aangezien maar vooral aangehoord dat ze zich vervelen, dan vind ik het behoorlijk vervelend worden. Dus: op zoek naar leuke uitjes!

Waarom zo knetterduur?

Een belangrijk nadeel aan veel uitjes is dat ze zo knetterduur zijn. Efteling, Hellendoorn, Dolfinarium, Walibi, Slagharen, dierentuin, noem ze maar op… stuk voor stuk kosten ze een kapitaal om naartoe te gaan. Tenzij je aangenomen bent op de vacature van Achtbaantester, dan kun je gratis. Ook zijn er natuurlijk via allerlei websites en acties wel kaarten met korting te krijgen. Maar dan nog: met de toegangsprijs alleen ben je er nog niet. IJsje, drinken, patatje – je betaalt voor alles de hoofdprijs.

Voordelige uitjes

Er zijn ook voordelige uitjes. Daarvoor moet je alleen iets beter zoeken. En nee, daar vind je geen spectaculaire achtbanen enzo. De vraag is alleen of je die nodig hebt om een leuke dag te hebben met je kids. Of het niet veel leuker is om gezellig met ze bezig te zijn dan in een ellenlange wachtrij te moeten staan voor die populaire attracties. Vaak is een gratis of supergoedkoop uitje naar een speeltuin, park of recreatiegebied al leuker dan zo’n overvol pretpark.

Pareltje in Ruinen

Een leuke tip voor een voordelig uitje – € 7,50 per persoon – is Park Oikos in Ruinen (Drenthe). Een middag superleuk vermaak met draken, wolven en spelletjes. Zonder wachtrijen, met betaalbare consumpties en een heerlijke kleinschalige sfeer. Echt een aanrader!

Heb jij nog tips voor leuke, voordelige uitjes?

Lees ook:Gratis dagje uit!
Lees ook:Dure herfstvakantie?
Lees ook:Bespaartips voor uw vakantie
Lees ook:Goedkope uitjes: ga naar buiten!
Lees ook:Gratis er op uit dit weekend

Eén reactie op “Voordelige uitjes vaak veel leuker!

  1. bubble voetbal amsterdam

    Laatst heb ik Bubble bal als uitje met mijn kinderen gedaan. Dit is echt een aanrader en niet duur.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.