Geen TV meer kijken

Als je nou geen TV meer zou kijken (of veel minder), is dat dan besparend? In directe zin in ieder geval een beetje: het stroomverbruik van de TV kun je wegstrepen. En als je er even over nadenkt zou het kunnen dat je enorm bespaart in indirecte zin.

TV kijken betekent reclame. Niet alleen in die irritante reclameblokken die tevoorschijn ploppen op het spannendste moment in je serie. Of net voor die wel-of-niet kus in die romantische film. Ook in spullen die je in programma’s langs ziet komen. Dat je denkt: ohhh, dat is leuk. Of mooi. Of handig. En dan wil je het ook. Dus krijg je door TV kijken wensen waarvan je niet wist dat je ze had, en als je niet oppast ga je nog geld uitgeven om ze te vervullen ook. Geen TV kijken is dan dus geld besparen.

Bovendien: hoeveel uren hang jij voor de TV? Wat zou je in die tijd allemaal kunnen doen als je geen TV kijkt? En dan bedoel ik niet doelloos gaan surfen op internet, want dat kan hetzelfde effect geven qua oproepen van wensen. Je kunt er ook voor kiezen die tijd te gebruiken voor vrijwilligerswerk. Of doe eens gek – misschien kun je wel iets verzinnen om die tijd om te zetten in een betaalde activiteit. Kun je er zelfs extra geld mee verdienen!

Lees ook:Is die TV nou werkelijk zo interessant?
Lees ook:Vrijwilligerswerk bespaart!
Lees ook:Zomaar 10 euro kado
Lees ook:Nog een keer kan geen kwaad
Lees ook:Besparen en toch meer uitgeven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.