Bespaar-TV: Geen cent te makken

Laatst schreef ik al dat ik aandacht zou gaan besteden aan de programma’s op de Nederlandse televisie, die gaan over geldzaken en besparen enzo. Vandaag wilde ik het eens even hebben over Geen cent te makken van RTL4, gepresenteerd door Peter van der Vorst.

Ik had het idee dat het niet meer op de buis was, maar zoals ik al eerder aangaf: ik kijk niet veel TV. Op de site van RTL staat nog wel een aanmeldingsformulier dus kennelijk loopt het nog? Op TV Blik kom ik wel alleen maar uitzendingen tegen van 2004 en 2005, dat is behoorlijk oud zeg!

Of het nou wel of niet nog loopt, ik kijk even online een oude uitzending (de laatste op Blik.nl). Peter van der Vorst gaat dus langs, sommige mensen hebben problemen met die man – ik niet moet ik zeggen. Ben geen fan ofzo, neutraal gewoon.  Als deskundige treedt Marieke Henselmans op in dit programma – wie zich met besparen bezighoudt kent haar natuurlijk wel.

In deze uitzending viel me op dat het in ieder geval niet zo’n tranentrekkend geheel was. Prettig, want die focus op zielige verhalen vind ik niet geweldig. Vrij zakelijk wordt er gekeken naar de inkomsten en uitgaven. Nu was er hier ook nog niet heel veel aan de hand, en was het probleem van de mensen eigenlijk vrij gemakkelijk en snel op te lossen. Door alleen de administratie op orde te brengen en na te denken bij wat ze uitgeven, komen deze mensen er eigenlijk eenvoudig uit.

Misschien een slecht voorbeeld, waar ik nu naar zit te kijken. Heb jij dit programma gevolgd? Wat vond jij ervan? Een andere keer zullen we het nog eens even hebben over de versie met de Frogers, die FF geen cent te makken hadden.

Lees ook:Bespaar-TV
Lees ook:De platgeslagen WC-rol
Lees ook:Gewoon zelf nadenken ipv naar TV programma!
Lees ook:Bespaar-TV: Dubbeltje op z’n kant
Lees ook:Hoezo gratis apps…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.