Vrijwilligerswerk bespaart!

Als ik zeg ‘vrijwilligerswerk bespaart’ denk jij misschien: ja logisch. Dan hoeft degene voor wie jij het werk doet je niet te betalen, dus dat bespaart hem geld. Maar dat bedoel ik niet. Wat bedoel ik dan wel? Nou, dat je geld bespaart door vrijwilligerswerk te doen. Hoe kom ik daar nou bij…het is een kwestie van tijd. Als je veel tijd over hebt en niet veel om handen, wat ga je dan doen? Dan ga je veel vaker winkelen. Of gewoon even de stad in. Of doelloos rondsurfen op internet. Het gevolg daarvan is dat je véél eerder onnodige uitgaven doet. Geld uitgeeft aan spullen die je niet echt had hoeven kopen. Teveel vrije tijd kost simpelweg geld.

Vul je je tijd met vrijwilligerswerk, dan komt het daar veel minder van. Zelf ben ik bijzonder druk met Scouting. Heerlijk om te doen, dat staat voorop. Kinderen een leuke tijd bezorgen en tussen de bedrijven door ook nog wat leren – ik vind het geweldig. Bijkomend voordeel is dat ik er maar zelden aan toe kom om gewoon maar even rustig te winkelen. Nu ben ik van mezelf al niet zo’n shopper, dat scheelt ook. Al zal het juist als je wél een shopper bent een groot effect hebben als je minder tijd overhoudt om te gaan shoppen.

Daarnaast is vrijwilligerswerk natuurlijk nuttig: je helpt er een organisatie of mens mee. Als je zorgt voor vrijwilligerswerk dat je zelf ook echt leuk vindt – en dat moet wel, anders houd je het niet vol – haal je er enorm veel plezier en voldoening uit. Dat kun je niet uitdrukken in geld, maar is wel heel veel waard. Tot slot staat het ook nog eens erg goed in sollicitaties als je als vrijwilliger actief bent. Dus ben of moet je op zoek naar een nieuwe baan, dan kan het je daarbij helpen.

Lees ook:Geen TV meer kijken
Lees ook:Kook vooruit
Lees ook:Geld cadeau voor oud-studenten?
Lees ook:Verras met Valentijn!
Lees ook:Supermarkt duur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.