Ongelukkig door TV?

Worden we ongelukkig van de TV? Of iets minder sterk… komt het door de TV dat we minder gelukkig zijn? Ik geloof daar wel in. Het was het onderwerp van m’n column die vorige week op Geld & Recht verscheen: TV de deur uit?

Toevallig had ik het er gisteren ook nog even over met m’n lief op de bank. Op TV kwam weer eens een reclame langs van één of andere gezichtscrème, en hij vroeg zich af waarom vrouwen daar toch zo gevoelig voor zijn. Dat we allemaal maar roepen dat we dat voor mannen doen.

Dat laatste heb ik bestreden. Tenminste: als ik wil afvallen, of m’n haren verf, of crème op m’n gezicht smeer, doe ik dat niet voor mannen. Ik doe het omdat ik in de spiegel kijk en ergens niet blij mee ben. Dus probeer ik daar iets aan te doen.

De vraag is alleen wát ervoor zorgt dat je met dingen niet blij bent. En daar speelt de TV wel een rol, daar ben ik van overtuigd. Niet alleen reclame, maar ook allerlei programma’s en films. Met beelden van mooiere levens dan die van onszelf. Dat zorgt er vervolgens voor dat we dingen doen en kopen die zonder de beelden van TV niet in ons op zouden komen. Dus wil je geld besparen… het zou zomaar kunnen helpen om minder TV te kijken!

Lees ook:Vrouwen verdienen bijna de helft minder dan mannen
Lees ook:Als je heel anders over geld denkt…
Lees ook:Positief saldo door positieve houding?
Lees ook:Waarom niet naar Action?
Lees ook:Geld lenen kost geld, dus zorg dat je geen schulden maakt!

Eén reactie op “Ongelukkig door TV?

  1. Joe

    Zit wat in, 1 uur tv is meer als zat.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.