Ikke bij Nieuwsuur op TV…


Vorige week ben ik geïnterviewd door het TV programma Nieuwsuur. Voor een item in het kader van de Week van de Armoede, die deze week bij de publieke omroep speelt. Heel spannend natuurlijk, was voor mij de eerste keer. Hoe het eruit ziet weet ik ook niet maar vanavond komt het op TV! 

Ik was vooraf een beetje bang dat ik dingen zou zeggen waarmee ik mensen die in armoede leven voor het hoofd zou stoten. Dat is natuurlijk nooit mijn bedoeling, maar ik probeer altijd wel de mogelijkheden te benadrukken. Niet de ellende. Terwijl dat gevoel van ellende vast heel groot kan zijn als je geen cent te makken hebt. Daar besteed ik niet veel aandacht aan, omdat het je niet verder helpt om jezelf om te wentelen in zelfmedelijden. Of om te schoppen tegen regering, overheidsinstellingen, uitkeringsinstanties, werkgevers, rijken, bestuurders, banken, en ga zo maar door. Je hebt er veel meer aan om te kijken naar de mogelijkheden. Hoe kun je beter uitkomen met je geld?

Zijn er mogelijkheden om extra geld binnen te halen? Ben tijdens de opnames natuurlijk helemaal vergeten daar iets over te zeggen, maar er zijn zoveel mensen die geld mislopen omdat ze niet weten dat ze er recht op hebben! Verdiep je dus zeker in toeslagen en tegemoetkomingen enzo…wie weet wat je anders misloopt!

De tips had ik niet vooraf thuis bedacht. Van tevoren had ik niet gedacht dat het op die manier ingestoken zou worden, vandaar. Toen ik na de opnames in de auto zat (ik had beperkt tijd, moest naar ‘mijn’ studenten op de Hogeschool Utrecht) realiseerde ik me dat ik de allerbelangrijkste niet als aparte tip genoemd had: inzicht! Heb er geloof ik bij de eerste tip wel iets over gezegd, het belang van het op een rij zetten van je inkomsten en uitgaven. Bij deze alsnog als het niet doorgekomen is: begin daarmee, als je met je geldzaken aan de slag gaat! Of je dat nou met de hand doet, of met een online huishoudboekje, of met een app op je smartphone …als je het maar doet. Met dat inzicht kun je een bespaarplan maken. Anders zijn jouw acties om te besparen als schieten met hagel…

 

Lees ook:Gewoon zelf nadenken ipv naar TV programma!
Lees ook:Ben je niets vergeten?
Lees ook:Betaal cash en niet met pin
Lees ook:Besparen op goede doelen
Lees ook:Gratis hulp bij je aangifte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.