Is die TV nou werkelijk zo interessant?

Als ik zo af en toe de berichtjes op Hyves langs zie flitsen, valt me op hoeveel mensen het altijd maar weer hebben over wat ze op TV gekeken hebben, of aan het kijken zijn, of gaan kijken. Dat geeft mij de indruk dat er verschrikkelijk veel TV gekeken wordt in Nederland. En dan het liefst op grote schermen, die lekker energie vreten. En ondertussen maar klagen over de steeds hoger wordende energierekening…. Is het nou werkelijk zo interessant, wat er allemaal op TV te zien is?

Nu ben ik geen maatstaf, wij kijken vrij weinig TV. De kinderen een beetje, maar hebben we van baby af aan al wat beperkt. Uit angst om TV-zombies te creëren, want met name onze oudste is volledig van de wereld als dat ding aanstaat. Als de kids in bed liggen is het bij ons niet standaard dat de TV aanstaat. Nu zit ik zelf dan veel achter mijn PC om te werken (kost ook energie – maar als het meezit verdien ik ook nog wat). Als ik dat niet doe, ja – dan kan ik ook genieten van een TV-avondje. Lekker NCIS kijken, Criminal Minds en hoe al die andere politieseries ook heten. Maar elke avond? Ik moet er niet aan denken!

Helemaal niet als ik dan langs zie komen wat er allemaal op TV is. Glee, X-Factor, Sterren dansen op het ijs, da’s allemaal behoorlijk populair geloof ik. En natuurlijk Boer zoekt vrouw. Als ik in dit soort programma’s terechtkom kan ik er zomaar in blijven hangen hoor, het is niet dat ik er helemaal niets aan vind, maar om nou elke avond voor die kast te hangen? Tegelijk is het wel weer zo dat wij relatief vaak film kijken. Niet op TV, maar dan meteen op een groot scherm geprojecteerd met de beamer. Daar kunnen wij (en onze vrienden) wel weer waanzinnig van genieten. Toch voelt dat minder als verspilling, omdat er geen reclames tussendoor zitten en je niet doelloos zit te zappen.

Ga voor de lol eens na hoeveel uren je naar dat scherm zit te staren. En over welke dingen je tegelijk allemaal zegt dat je er geen tijd voor hebt. Je zou die tijd zelfs kunnen gebruiken om te bedenken op welke manier je extra geld kan verdienen. En daarmee aan de slag gaan. Of – zoals een vriendinnetje van mij doet – je combineert het gewoon: je begint een strijkservice en doet dat werk terwijl je TV kijkt.

Lees ook:Besparen of genieten?
Lees ook:De grote voorjaarsschoonmaak – dat ruimt lekker op!
Lees ook:Telefoon kapot? Betaal niet de hoofdprijs!
Lees ook:Geen TV meer kijken
Lees ook:Ballen, zoenen, bubbels en knallers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.