Gewoon zelf nadenken ipv naar TV programma!

Ik heb me weer eens gewaagd aan een blik op Dubbeltje op z’n kant. Je weet wel, dat TV-programma over mensen die dik in de financiële problemen zitten en waar John Williams en Annemarie van Gaal de redders in nood zijn. John voor de zachte, Annemarie voor de harde kant. Dat dus.

Nee, ik kijk niet vaak want het levert me vaak een geïrriteerd gevoel op. En dat was deze keer niet anders. En stel met op zich niet onoverkomelijke problemen. Ruimte genoeg om te besparen op hun uitgaven en hij moest gewoon een baan gaan zoeken. Ingewikkelder was het niet. Dat hadden ze zelf ook wel kunnen bedenken allemaal.

Hoe is het mogelijk dat mensen eerder naar een TV-programma stappen om hun ellende op de buis te gooien dan dat ze zelf hun inkomsten en uitgaven eens even goed op een rij zetten? Dat snap ik oprecht niet. Hoe is het mogelijk dat je dikke schulden hebt maar wel samen voor € 220 aan telefoonkosten per maand hebt? Hoe kán het dat je geen idee hebt van je uitgaven per maand – maar wel Dubbeltje op z’n kant inschakelt? Ik snap het niet.

Lees ook:Bespaar-TV: Dubbeltje op z’n kant
Lees ook:Bespaar-TV
Lees ook:Postordernieuws: Neckermann failliet
Lees ook:Bespaar-TV: Geen cent te makken
Lees ook:Overzicht…inzicht…rust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.