Doe-gedoe voor geldmazzel

Het is al eventjes uit – en ik moet eerlijk bekennen dat ik het nog niet gelezen heb. Maar daar komt snel verandering in! Het boek van Eef van Opdorp en Daniëlle Knapen is ongetwijfeld superleuk om te lezen. En leerzaam, en nuttig, want daar gaat het uiteindelijk om. Het heet Geld, gezin en geluk en het gaat… niet over besparen. Tenminste, dat woord willen ze liever vermijden, lees ik in deze recensie. Die me trouwens qua titel van het boek wel even op het verkeerde been zette, maar wel met de mooie omschrijving ‘Doe-gedoe voor geldmazzel’ kwam.

Natuurlijk gaat het uiteindelijk wel over beter uitkomen met je geld. Minder uitgeven met je gezin, waardoor je geld overhoudt voor leuke dingen. En een potje kunt vormen voor onvoorziene situaties. Zodat je tegenslagen kunt opvangen. Het boek is specifiek ingericht om met je gezin aan de slag te gaan. Met actieve opdrachten, waar je de kinderen moet betrekken. Handig – sla je een heleboel vliegen in één klap. Je geeft als gezin minder uit. Je betrekt de kinderen bij de keuzes, waardoor ze niet gaan lopen gillen als je dingen niet (meer) goedvindt. En je doet aan een stuk financiële opvoeding, wat héél goed is voor hun eigen geldtoekomst. Goed plan. Ik kom er zeker op terug zodra ik het gelezen heb!

Daniëlle Knapen ken je misschien (nog) niet, maar zij timmert hard aan de weg als budgetcoach en met budgetonderwijs. Dat budgetonderwijs doet ze samen met Eef van Opdorp. Zij is inmiddels al een bekende Nederlander aan het worden. Ze is de laatste weken weer veel op TV met Uitstel van executie (met Martijn Krabbé). Ook verschijnt ze met regelmaat als gast aan tafel in Koffietijd en schrijft ze in Vriendin.

Lees ook:Feest…gratis kinderboek!
Lees ook:Vakantie vieren bij vrienden
Lees ook:Je kunt niet zonder
Lees ook:Pinnen? Afschaffen!
Lees ook:Eef heeft zó gelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.