Hoeveel geld kost zoiets eigenlijk?

Het Eurovisie Songfestival is helemaal het onderwerp van gesprek vandaag geloof ik. Niet dat ik wist dat dit weekend bepaald zou worden wat de Nederlandse inzending zou zijn… dat soort dingen weet ik meestal pas achteraf. Begrijp ik nou goed dat al vooraf bepaald was dat het de Volendamse 3J’s zouden zijn, en dat het nu nog om het liedje ging? Wat ‘Je vecht nooit alleen’ is geworden…

Heb er net even naar geluisterd, ben niet onder de indruk, maar goed. Dat ben ik wel vaker niet van Songfestivalliedjes. Het komt nog weleens voor dat ik op de dag van het festival zelf er wat langszap, waarbij ik me afvraag: waarom doen we daar eigenlijk aan mee? Dat soort dingen kost toch gewoon een heleboel geld? Kan dat niet beter gebruikt worden? Geen idee hoe het met de financiering ervan zit hoor, zouden de publieke omroepen dit helemaal zelf bekostigen? Of is er een apart belastingpotje voor?

Misschien dat de Tros de jurk van presentatrice Yolanthe wel zelf moest betalen… en hebben zij wel de kosten daarvan in de gaten gehouden, vandaar dat er erg weinig stof gebruikt is. Resultaat een veel te kort rokje. Ach ja, de benen van Yolanthe kunnen het hebben zullen we maar zeggen. In Italiaanse shows zie je niet anders! Nou ja, laat het kind jongens. Jammer dat ook zij de organisatie waarschijnlijk veel te veel geld heeft gekost, terwijl de commentaren op haar presenteerprestaties niet van de lucht zijn.

Lees ook:Af en toe nodig? Niet kopen… lenen!
Lees ook:Durf jij het?
Lees ook:Stiekeme afschrijvingen
Lees ook:Goedkoper onderweg
Lees ook:Dol op gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.