Bespaar-TV: Dubbeltje op z’n kant

De televisieprogramma‘s over mensen met geldproblemen: vandaag wilde ik eens kijken naar ‘Een dubbeltje op zijn kant’. Als ik het goed heb is in februari 2010 de laatste uitzending geweest van de gewone uitzendingen, dat zijn er dan in totaal zeven geweest. Sinds afgelopen augustus zijn ze terug maar dan met ‘Een dubbeltje op zijn kant in bedrijf’. Daarin gaat het om ondernemers in financiële problemen.

De presentator was en is John Williams. Hij doet het programma samen met zakenvrouw Annemarie van Gaal. In de familieversie was zij de strenge juf die vertelde hoe erg het allemaal ging worden als er niets veranderde, en welke dingen de mensen allemaal wel niet verkeerd deden. Hij was de ‘good cop’, die een arm om de huilende mensen sloeg, begrip toonde en voor al erg veel nadruk legde op het dramatische. De ‘in bedrijf’ versie had ik eerlijk gezegd nog niet eerder gezien, dat doe ik nu dan dus.

Zelfde stijl, merk ik. Intro met veel drama, strenge Annemarie van Gaal die vertelt hoe het allemaal moet. Dat drama, dat moet waarschijnlijk wel om het voor de kijker interessant te maken. En het strenge, dat moet ook wel weer – zo is het geheel leerzaam voor de kijker. Toch merk ik dat ik door deze opzet niet heel graag naar het programma kijk. En jij?

Lees ook:Gewoon zelf nadenken ipv naar TV programma!
Lees ook:Bespaar-TV
Lees ook:Postordernieuws: Neckermann failliet
Lees ook:Wat laten we ons toch bedotten!
Lees ook:Helemaal geen merken?

5 reacties op “Bespaar-TV: Dubbeltje op z’n kant

 1. roy

  gelijk van de buis halen dit programa ze helpen alleen maar rijke stinkerts met inkomsten van boven de 4800 euro ofzo dat ze eerst even de andere 70% helpen die het echt moeilijk hebben zoals een alleenstaande moeder ofzo in de uit kering maar nee daar kenne ze niks mee das afval maar ook niet effe terug mailen dnaar dit soort mesne omdat ze niet intresant zijn wegen hun inkomsten niet normaal vind ik dit afschaffen die zooi

    /  
 2. Fred Wijma

  Ik vraag me altijd af waarom mensen ervoor in zijn om met hun sores op de t.v. te komen. Voor het argument “Ik wil andere mensen helpen en laten zien hoe het niet moet” heb ik, eerlijk gezegd, nogal wat argwaan. In hoeverre wordt e.e.a. in scene gezet? Worden mensen ervoor betaald?

    /  
 3. Ria

  Dat vind ik ook Roy dat ze eens een keer iemand die van een laag inkomen/uitkering laten zien die in de shit zit!!iemand laten zien die geen €1100,00 pint.Een alleenstaande moeder of een gezin dat van de steun moet leven!!Dat zou ook wel ‘s mogen

    /  
 4. Anneke Ranzato-Versloot

  Ze zoeken natuurlijk naar mensen waar ze wel iets aan kunnen oplossen. Anders kunnen ze als programma weinig meer doen dan alleen de financiële misère laten zien – daar zijn weer andere programma’s voor. Wie op een minimuminkomen leeft en geen opvallend gekke dingen doet met geld, is daarom voor zo’n programma niet interessant.

    /  
 5. Francis van Gelder

  ik heb nu bijna 3 jaar schuld beheer moet van 50 euro in de week rondkomen ,mijn zoon studeert nog , woont ook bij mij
  Ik red het vrij aardig maar is geen vetpot met de dure prijzen tegenwoordig

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.