Adders in de autoverzekering

De autoverzekering… het lijkt allemaal niet zo ingewikkeld. Je kiest gewoon de verzekering met de laagste premie bij de dekking die jij wilt: WA, WA+ of All risk. De voorwaarden… ach, die zijn vast wel ongeveer gelijk. Jammer genoeg valt dat nog aardig tegen.

De voorwaarden zijn helemaal niet gelijk! Neem nou de vraag wat er gebeurt als je een schade hebt geclaimd. Het systeem ken je vast wel: schadevrije jaren, bonus/malus, korting. Maar dat werkt niet overal hetzelfde.

Een autoverzekeraar heeft een bonus/malus ladder, daarop word je bij het afsluiten van de polis ingeschaald. De trede waarop je op die ladder staat bepaalt de korting op de ‘standaard premie’. Heb je een jaar geen schade, dan heb je er weer een schadevrij jaar bij. En je stijgt op de ladder.

Heb je wél schade, dan daal je op de ladder. De impact van de val verschilt nogal per verzekeraar. Aan een onderzoek daarnaar door Verzekeringssite.nl werd gisteren door Tros Radar aandacht besteed. Interessant om eens te kijken wat er bij jouw autoverzekering gebeurt als je schade hebt. Bij kleine schades is het trouwens altijd goed om even te checken wat de premiegevolgen van claimen zijn – soms is het voordeliger om de schade zelf te betalen!

 

 

Lees ook:Besparen op je autoverzekering
Lees ook:Slim omgaan met autoschade
Lees ook:Bespaar op je inboedelverzekering
Lees ook:Gratis verzekerd… misschien…
Lees ook:Verzekering tegen eind van de wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.