Brandstof besparen door langzamer rijden

Jaaaa het Nieuwe rijden, weet je nog? Er is inmiddels al weinig nieuws meer aan, want er wordt al zeker een paar jaar over gepraat en geschreven. Maar dat maakt het niet minder interessant als je geld 

Want één van de manieren om benzine te besparen, of een andere brandstof natuurlijk, is door niet zo hard te rijden. Rijden met een gelijkmatige snelheid, toerental tussen 2.000 en 2.500, in een zo hoog mogelijke versnelling – dat is de manier om zo min mogelijk benzine te verbruiken. Dat schijnt (ik ben niet zo technisch) te staan voor tussen de 80 en 100 km per uur. Dat is ronduit langzaam op stukken weg waar je 120 of zelfs 130 km per uur mag rijden. Maar ja, wil je geld besparen, dan kun je er natuurlijk toch voor kiezen. wilt besparen. En besparen op de kosten van autorijden, dat kan behoorlijk aantikken. Zonder dat je er last van hebt, tenminste – als je geen waarde hecht aan scheuren over de weg.

Je moet er wel tegen kunnen om maar steeds ingehaald te worden op de snelweg. Om je een slak te voelen. Dan ben je wel een slak die lekker geld bespaart. Door minder brandstof te verbruiken bespaar je geld, spaar je ‘t milieu en… je kans op een boete is natuurlijk ook veel kleiner zo!

Lees ook:Tips tegen dure benzine
Lees ook:Benzine besparen
Lees ook:Premiumbenzines onzin!
Lees ook:Stalen ros is heilig
Lees ook:Strip je energierekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.