Effe snel een nieuwe auto?

Het zat er dik in natuurlijk: de fiscale voordelen van de muesli-auto’s gaat weer verdwijnen. Dat heb je wel vaker, van die regelingen die aan hun eigen succes ten onder gaan. Hebben ze een mooi voordeel geregeld voor degenen die een zuinige auto kopen en rijden, wat gebeurt er… de A-label auto’s zijn niet aan te slepen. Daardoor kost het de Staat dan weer veel te veel geld en er moet bezuinigd worden, dus: weg met dat voordeel. We hebben wel nog even. De vrijstelling van BPM voor zuinige auto’s verdwijnt per 2013, de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting een jaar later. Tenminste, als de plannen van staatssecretaris Weekers doorgaan.

Oh ja, als je kiest voor een elektrische auto blijft de vrijstelling van wegenbelasting wel gelden. En als dit doorgaat, blijven we wel verschoond van de geplande accijnsverhoging. Ben benieuwd wat het wordt. En vraag me af of het nou slim is om dan wel dit of volgend jaar een nieuwe auto te kopen. Overweeg ik wel al een tijdje, dus die paar duizend euro BPM kan ik dan misschien maar beter wel benutten.

Lees ook:Stalen ros is heilig
Lees ook:Het nieuwe rijden
Lees ook:Adders onder de huurauto?
Lees ook:Goedkoper parkeren bij Schiphol
Lees ook:Last van geschrap?

Eén reactie op “Effe snel een nieuwe auto?

 1. Adri

  Onze politici weten echt niet wat ze doen !
  De grootste bron van belasting “de melkkoe” voor auto’s eerst om zeep helpen, dus te weinig inkomsten overhouden.
  - Geen BPM
  - Geen wegenbelasting
  - Geringe bijtelling
  Meer dan 25 % van de verkoopaantallen in 2011 betreffen deze auto’s.
  De zuinigheid van deze auto’s met lichte motoren is met name stadsverkeer en max. 110 km/h.
  ** En nu mag de max. snelheid weer omhoog naar 130 km/h.
  Dat lukt dus helemaal niet meer met dit type auto’s, waar maken we ons dan in hemelsnaam toch nog druk over?

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.