No touchy!

Je ziet het toch nog behoorlijk vaak: mensen die met de telefoon aan hun oor in de auto zitten. En nee, niet als passagier…gewoon achter het stuur. Iedereen weet wel dat het niet mag, maar ja. Het zal maar ff nodig zijn…

Pas daar ontzettend mee op als je geen boete van €220 aan je broek wilt krijgen! De politie gaat de komende tijd extra streng controleren op het gebruik van je mobiele telefoon in de auto. Je mag ‘m gewoon eigenlijk helemaal niet aanraken. Ook geen nummer opzoeken. Of sms’en. Alléén handsfree bellen is toegestaan.

Alleen als ik het lijstje bekijk van wat er officieel niet mag in de auto… oeps… eten, drinken en het afstemmen van de radio schijnt ook niet te mogen. Qua telefoon houd ik me wel netjes aan de regels hoor. Maar eten en drinken? Zouden ze je daar echt een boete voor geven?

Nu ben ik niet echt bang dat ik een boete krijg voor het nemen van een slokje water. Met m’n flesje – waar geen dop afgeschroefd hoeft te worden – binnen absoluut handbereik. De telefoon krijgt dus wél extra aandacht van oom agent. Dusseh… no touchy…bespaar je die boete!

Lees ook:Goedkoper onderweg
Lees ook:Vandaag gaat je geld kosten
Lees ook:Het nieuwe rijden
Lees ook:Adders onder de huurauto?
Lees ook:Yasi laat zien wat echt belangrijk is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.