Gezellig besparen op reiskosten met BlaBlaCar?

Het flitste vandaag ergens langs op mijn Facebook. Iets in mij zei ‘even onthouden’ en wat denk je? Ik wist het nog toen ik net achter de computer kroop. Dat betekent in ieder geval dat de naam van dit bedrijf slim is gekozen. En nee… het blijkt geen startend nieuw bedrijf… het is een internationaal gevestigde club. Loop ik zwaar achter?

Dat ik dit nog niet kende… ken jij het? Blablacar. Voor mij nieuw, dat is het dus kennelijk niet, maar dat maakt het niet minder interessant. Het is eigenlijk een alternatief voor ‘met je duim omhoog langs de snelweg’. Een soort liften, maar dan wel met heldere afspraken over de rit. En ja, je moet er wel wat voor betalen, maar het is veel goedkoper dan reizen met het openbaar vervoer. En vaak ook sneller lijkt me.

Rij jij eigenlijk heel vaak dezelfde rit om dezelfde tijd? Misschien een idee om mensen volgens dit systeem mee te nemen? Dat zal meestal veel gezelliger zijn dan in je eentje in de auto. En je verdient wat van je autokosten terug. Ook prettig.

Kortom: besparen op reiskosten. Zowel voor degene die meerijdt als voor degene die de rit toch al rijdt met zijn of haar auto. Win-win, gouden concept zo op het eerste gezicht. Maar het moet natuurlijk wel werken. Daar ben ik dan heel benieuwd naar. Heb jij het weleens uitgeprobeerd? Of ben je fervent gebruiker van Blablacar.com? Of is het eigenlijk… een hoop blabla?

 

Lees ook:Buch in de bajes
Lees ook:Goedkoper parkeren bij Schiphol
Lees ook:Tips tegen dure benzine
Lees ook:No touchy!
Lees ook:Goedkoop treinuitje in de herfstvakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.