Grootse bespaarposten

Mooie column van Hanneke van Veen op de website van Tros Radar. Eigenlijk is het een interviewverslag met bespaargoeroe Marieke Henselmans, die steeds maar gevraagd wordt om grote klappers, super bespaartips en spectaculaire oplossingen. Ze heeft er twee… ze zullen je niet verrassen.

Denk zelf maar even na, op welke uitgaven zou je in één keer heel veel kunnen besparen? Allereerst je auto, ten tweede roken. Alleen zijn dit uitgaven waarvan het in de praktijk ook vaak niet realistisch blijkt om erop te besparen. Degenen die een auto hebben peinzen er meestal niet over om die weg te doen, en degenen die roken lukt het vaak niet om er echt mee te stoppen.

Gebeurt één van beide – of liever nog allebei – wel, dan heeft dat natuurlijk enorme voordelen. Voor je banksaldo, absoluut, en bovendien voor het milieu en je gezondheid. Een minder heftige stap overwegen kan ook. Je kunt je brandstofslurpende grote auto inruilen voor een kleiner, zuiniger model. Daarbij kun je nog even profiteren van het BPM- en wegenbelastingvoordeel. Als het even meezit houd je aan de inruil nog geld over ook.

Qua roken kun je er ook voor kiezen om jezelf op rantsoen te zetten, in plaats van er op ieder moment dat het in je opkomt er automatisch één op te steken. Maar, zoals Hanneke terecht aangeeft in haar column: stoppen wordt nu nog goed vergoed door de ziektekostenverzekeraars. Dus kun je het maar beter in één keer goed doen!

Lees ook:Je portemonnee leegpaffen
Lees ook:Het nieuwe rijden
Lees ook:Beste koop? Yeah right!
Lees ook:Effe snel een nieuwe auto?
Lees ook:Waarom elektrisch roken zo veel beter is dan normaal roken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.