Pasen in bespaarmodus

pasenFeestdagen zijn voor veel mensen een crime als ze geld willen besparen. Want feestdagen, die moeten gezellig zijn. En gezellig worden ze alleen maar als je er veel geld aan uitgeeft. Echt? Nee, onzin natuurlijk. Het barst alleen van de reclames die je dat wel doen geloven.

Dat is zo met Kerst, en zeker ook met Pasen. Het Paasweekend staat voor de deur en de rustieke broden en roomboterkuikens vliegen je om de oren. Heb je ze nodig om leuke Paasdagen te hebben? Welnee!

Natuurlijk is er niets mis mee om je best te doen met Pasen. Decoratie kun je duur kopen – veel goedkoper (en leuker) is om de versiering zelf te maken. En hergebruiken wat je vorig jaar had. De Paasknutsels van de kinderen van vele jaren komen bij ons ieder jaar te voorschijn. Superleuk en … gratis! Tot slot: Pasen is lente: ga naar buiten en haal je decoratie uit de natuur!

Een Paasontbijt, Paasbrunch of Paaslunch vind ik persoonlijk bijzonder gezellig. Al jaren organiseren we iets met een stel vrienden. Lekkere – en dat zijn niet perse dure – dingen op tafel (de gasten nemen ook wat mee), kinderen eten wat en gaan hun gang. De papa’s en mama’s leunen lekker lang achterover en hebben alle tijd om fijn te kletsen. Helemaal goed wat mij betreft!

Lees ook:Pardoes in de winter
Lees ook:Let op je deposito
Lees ook:Nog maar één jaar geld bij overlijden partner
Lees ook:Super Sintverjaardag thuis vieren
Lees ook:Feest…gratis kinderboek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.