Goedkope decemberfeesten

Het is nog net oktober, maar voordat we het weten is de decembermaand aangebroken. Die maand met al die gezellige feestelijkheden, leuk! Maar ook duur! Als je niet nadenkt en je laat meeslepen door alle reclames en andere verleidingstechnieken… dan geef je onnodig veel geld uit in december. Terwijl dat allemaal helemaal niet nodig is. Je kunt 5 december, Kerst en Oud & Nieuw ook goedkoop vieren – en dat betekent niet dan het dan minder gezellig is. Misschien zelfs gezelliger.

Om minder geld uit te geven voor de feestdagen is voorbereiding een heel belangrijk. Op tijd beginnen met bedenken wat je wilt, wat je daarvoor nodig hebt en hoe je dat op een voordelige manier kunt regelen. Teveel mensen bedenken zich de dag voor Kerst dat ze een kerstkleed op tafel willen. En kopen dat dan veel te duur bij de supermarkt om de hoek, terwijl je het voor veel minder kunt kopen bij de Action in de stad. Ik roep maar wat. Last minute inkopen zijn meestal te duur. Dan  is de prijs immers niet meer zo belangrijk voor je. Het gaat er op dat moment om dat je het nog geregeld krijgt en dan let je niet meer zo op de kosten.

Voorbereiding dus: nú beginnen! Wat heb je nodig voor het Sinterklaasfeest? En wat voor Kerst? En wat voor Oud & Nieuw? Hoe ga je de feesten vieren, waar en met wie? Welke aankleding heb je nodig, en wat gaat er gegeten worden? Welke cadeaus wil je gaan kopen? Als je het allemaal ruim van tevoren hebt bedacht kun je rustig kijken hoe het zo voordelig mogelijk kan. En geniet je straks extra van de feesten, want dan zit je in januari niet met de geldkater.

 

Lees ook:Hoe nodig is nieuw?
Lees ook:Overdrijf niet zo
Lees ook:Als je wilt besparen….
Lees ook:Verleiding van kortingsbonnen
Lees ook:Een te kleine TV? Getver!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.