Recycle Sint en Freesint

Nog twee nachtjes, dan is het alweer pakjesavond. Nu onze mannen het grote geheim kennen is het magische er wel vanaf bij mij moet ik zeggen. Maar goed, het wordt natuurlijk evengoed gezellig. Met cadeautjes die ze écht willen hebben, dus ik maak me geen zorgen over ongebruikt speelgoed. Dat probleem is er vooral bij jongere kids volgens mij.

Hoe frustrerend. Je kinderen die een pakje openmaken en eigenlijk zonder er goed naar te kijken alweer naar de volgende grijpen. En vervolgens een aantal van de cadeautjes gewoon vergeten… die liggen ongebruikt achterin een kast te verstoffen. In dat kader vind ik een perfect idee: Recycle Sint. Een speelgoed-ruilbeurs voor nagenoeg niet gebruikt speelgoed. Zo kun je zonder (veel) geld uit te geven toch weer met een leuk aantal pakjes voor de dag komen. Wat overblijft bij de ruilbeurs gaat naar de Voedselbank.

Mooi initiatief. En zo zijn er nog veel meer prachtige initiatieven rondom Sinterklaas. Kijk bijvoorbeeld naar Stichting Freesint, die gratis langsgaat bij gezinnen die geen geld hebben om het feest goed te vieren. Sint, Pieten en pakjes, zonder kosten. Hoe mooi!

Lees ook:Super Sintverjaardag thuis vieren
Lees ook:Je lacht je suf
Lees ook:Vroege Sint
Lees ook:Fijn voor Sint!
Lees ook:De strijd tegen de impuls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.