Budget bruiloft

 Trouwen… tja, wat zal ik ervan zeggen. Ik ben niet getrouwd, heb er ook nooit behoefte aan gehad. Mijn lief en ik zijn op een dinsdagochtend (gratis) naar het gemeentehuis gegaan voor een geregistreerd partnerschap en hebben dat heel klein gevierd. Met een kookworkshop voor onze ouders, broer en zus (en hun gezinnen). Om hen daarbij te verrassen met de mededeling dat ik zwanger was van onze oudste – helemaal goed was het voor ons. Maar ja, voor anderen is trouwen toch wel een (meisjes)droom. Het jammere is dat die droom – zoals de meeste dromen – vaak zoveel geld kost.

Natuurlijk beslist ieder stel zelf hoeveel ze uitgeven aan hun trouwdag. Je kunt op allerlei manieren op de kosten van een bruiloft besparen. Kijk maar eens naar dit artikel over de Betaalbare bruiloft. En zo zijn er vast nog veel meer bespaartips voor een goedkope trouwdag te vinden op internet. De eerste stap is: realiseren dat duurder niet beter is, dat je niet gelukkiger wordt van een trouwdag waaraan veel te veel geld gespendeerd is. Er zijn stellen die een jaar lang kromliggen, niets leuks doen dat geld kost, alleen maar om hun bruiloft te kunnen betalen. Eerlijk? Ik snap daar helemaal niets van!

Lees ook:Valentijn bespaart
Lees ook:Lang leve de kringloop
Lees ook:Besparen of verleid worden?
Lees ook:Wat moet je doen voor €22.000 per uur?
Lees ook:Nog nieuwe bespaartips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.