Verlichting stress zorgpremie

Als je de afgelopen week slecht geslapen hebt door de berichten over de plannen van de nieuwe regering met de zorgpremie, is het handig om alles even met elkaar in samenhang te zien. Alléén maar kijken naar de enorme bedragen aan zorgpremie die je moet gaan betalen over je inkomen, zou er op zich al voor kunnen gaan zorgen dat je binnenkort zorg nodig hebt. De gevolgen van de stress die je daarvan kunt hebben. Maar hoe kun je die samenhang berekenen?

Ik werd gewezen op een rekentool, waarmee je de gevolgen van de inkomensafhankelijke zorgpremie, de aangepaste hypotheekrenteaftrek en de lagere belastingpercentages aardig kunt doorrekenen. Natuurlijk met voorbehouden, omdat ook de maker van deze tool niet alle details van alle plannen kent. Maar het geeft in ieder geval een reëler beeld dan alleen maar die 11,1% premie over je inkomen boven de € 20.000.

Misschien valt het mee, misschien valt het tegen – ik weet natuurlijk niet hoe het voor jou is. Kan alleen maar hopen dat het jouw stress over de zorgpremie wat kan verlichten.

Lees ook:Killing zorgpremie
Lees ook:De soep van de zorgpremie wordt minder heet
Lees ook:Inkomensafhankelijke zorgpremie van de baan
Lees ook:Nog maar één jaar geld bij overlijden partner
Lees ook:Inkomensafhankelijke huurverhoging dreigt een chaos te worden

Eén reactie op “Verlichting stress zorgpremie

  1. Leo H

    Welk tool ook wordt gebruikt, het bedrag blijft heel hoog. Dat geld wat ik nu verdien gebruik ik voor een bedrijf proberen op te zetten. Goed voor de werkgelegenheid dus, en niet zomaar geld wat over is of misbaar, zoals in zoveel commentaren te lezen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.