Duur geweten

Je geweten kan erg veel geld kosten… en dan bedoel ik niet dat je het netjes zegt als je in de winkel teveel geld terugkrijgt. Dat is gewoon een kwestie van goed fatsoen natuurlijk. Nee, je geweten als het gaat om dingen die je zou moeten doen. Specifiek: sporten. Hoe verschrikkelijk veel mensen zijn er niet lid van een sportschool omdat ze ‘zouden moeten sporten’. Echt gáán sporten is iets heel anders. Door lid te zijn sus je jezelf: je hebt in elk geval de intentie om te sporten. Om vervolgens elke week smoezen te verzinnen om niet te gaan. Een duur geweten dus.

Ik ben toch ook weer ruim een jaar lid geweest, ja… Ook al had ik me ooit voorgenomen het nooit meer te doen, ik deed al te lang niets meer aan sport. Het eerste jaar ging ik met grote regelmaat naar de sportschool, twee tot drie keer per week lukte meestal wel. Als je écht wilt, dan doe je het heus wel. Dat blijkt dan wel weer. Met effect, flink afgevallen, maar sinds het afgelopen voorjaar kwam de klad erin. De structuur was eruit, ik vond het gewoon écht niet meer leuk, kon me er niet meer toe zetten. Dat heb ik een paar maandjes aangekeken met goede voornemens, maar toen maar besloten het lidmaatschap op te zeggen. Vind € 50 per maand voor niet gaan véél te duur.

En nu? Tja… nu zit ik weer met die kriebel dat ik wél aan sport moet doen. Heb me zelf opgelegd om ‘s morgens, meteen na het opstaan, oefeningen te doen. En dat doe ik braaf. Met de slaap nog in m’n ogen, tijdens de oefeningen zelfs met m’n ogen dicht. M’n hoofd slaapt nog maar m’n spieren worden wel aan het werk gezet. Best prima wakker worden zo en zo is m’n sportgeweten ook een beetje gesust. Gratis en voor niks. Af en toe op m’n verstofte fitnessapparaat. En wie weet krijg ik weer eens de geest om te gaan hardlopen. Net als naar de sportschool gaan valt of staat het met discipline.

Lees ook:Budget sporten
Lees ook:Ga toch lopen!
Lees ook:Belangrijke – en vrolijke – bespaarlessen
Lees ook:4 Tips om honderden euro’s per jaar te besparen!
Lees ook:Waarom niet naar Action?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.