Op de bonnenfooi

Mooi bedacht door de Consumentenbond. Niet alleen de naam van deze actie, ‘Op de bonnenfooi’, maar ook het initiatief op zich. Veel mensen cadeaubonnen in hun keukenla hebben liggen die ze steeds maar niet gebruiken – en dan zijn ze opeens verlopen. Daar wil de Consumentenbond wat mee proberen te doen.

Want het is natuurlijk gewoon pure winst voor de uitgevende bedrijven, die verlopen bonnen. Zij hebben er geld voor gekregen, maar niets hoeven leveren. Da’s makkelijk verdienen! Jawel, ik weet het wel, het is je eigen schuld als zulke bonnen (gewoon geld dus) steeds maar blijven liggen.

Zeg eens eerlijk – heb jij ze niet ergens? Ik heb in ieder geval nog bonnen van BeterBed liggen (misschien verlopen? Zal eens kijken!) en een bergje Fleurop-bonnen. Die kreeg ik altijd van de oud-werkgever van mijn lief, als ik jarig was. Heel schattig en toch belandden ze elke keer weer in de la. Al geloof ik dat die bonnen niet verlopen.

Zo zou het toch moeten zijn…dat cadeaubonnen gewoon geen einddatum kennen. Of dat winkels er in ieder geval soepel mee omspringen, als je met een verlopen bon aan komt zetten. Dat gaat de Consumentenbond voor je proberen, als je jouw bonnen met verstreken geldigheid naar ze opstuurt. Kijken of ze er geld uit kunnen slepen!

Lees ook:Schuldhulp onder de loupe
Lees ook:Geholpen door de Consumentenbond
Lees ook:Besparen op de afwas
Lees ook:Een te kleine TV? Getver!
Lees ook:Ga toch lopen!

2 reacties op “Op de bonnenfooi

 1. Stephanie

  Goed initiatief van de Consumentenbond! Zonde vind ik het. Ergens geld storten voor een cadeaubon en dan maar hopen dat de ontvanger van de cadeaubon hem wel op tijd inwisselt… Vanuit deze zelfde frustratie ben ik vorig jaar de webshop Bonnenfabriek.nl begonnen. Nooit meer cadeaubonnen die verlopen, want je regelt alles zelf en houdt alle touwtjes zelf in de hand!

  Geef je een ticket cadeau voor een leuk concert of een mooie theatervoorstelling? Wil je je vriend of vriendin meenemen naar de sauna, een mooi hotel of restaurant? Bij Bonnenfabriek.nl maak je zelf online een cadeaubon die eruitziet alsof je uren op ingewikkelde vormgevingsprogramma’s op je computer hebt zitten zwoegen, maar die in een paar eenvoudige stappen heel makkelijk te maken is. Nooit meer dat gebruikelijke schuldgevoel dat ons meestal ten deel valt, omdat we stiekem toch altijd een beetje bang zijn dat het lijkt alsof we ‘t ons er met dat printje nogal makkelijk vanaf hebben gemaakt. Ziet er geweldig uit & kost weinig tijd: een win-win-combinatie!

  Er zijn kaarten voor iedere gelegenheid. De kleine polaroidfotootjes op de voorkant kun je zelf uploaden voor een personal touch en op de achterkant van de kaart is een ruim invoerveld om je eigen tekst in kwijt te kunnen. Gelukkig zijn er ook leuke ‘catchy’ zinnen waar je uit kunt kiezen als je even geen inspiratie hebt. Bestel je voor 15:30 uur dan wordt ‘ie dezelfde dag nog op de post gedaan. Inclusief feestelijke cadeauverpakking met confetti en een extra verzendenvelop, zodat je hem zelf kunt geven.

    /  
 2. Anneke

  Oh trouwens, had ik nog niet eerder gezien: de bedragen die ze krijgen voor de toch nog verzilverde verlopen bonnen, zijn voor een goed doel: KWF Kankerbestrijding, Unicef, Wereld Natuurfonds, Rode Kruis of Artsen zonder Grenzen. Het komt dus niet naar jou terug. Nog steeds prima: beter het geld bij een goed doel dan in jouw oud-papier-bak!

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.