Bol.com misleidend?

Pffff wat een geneuzel over de reclame van Bol.com zeg. Die schreeuwen lekker van de daken dat ze nu geen verzendkosten rekenen. Blijkt dat alleen te gelden bij bestellingen vanaf € 20. En dat zeggen ze er in de reclamespot niet bij. Okay, dat hadden ze misschien wat duidelijker moeten communiceren, maar om er nou een officiële klacht over in te dienen bij de Reclame Code Commissie? Dat heeft één of andere site (ik ga geen naam noemen want dan heeft het voor hen nog zin ook) heeft dat dus wel gedaan. En tja, de RCC kon natuurlijk niet anders dan de klager gelijk geven.

Maar eerlijk is eerlijk, is dit nou echt iets om een groot probleem van te maken? Hoeveel reclames zijn er niet die dat soort details weglaten? En hoe vaak is een bestelling bij Bol nou onder de € 20? Gelukkig is het op de website, meteen bij binnenkomst, heel goed zichtbaar nu. Niemand kan de vergissing maken om er pas bij het afrekenen achter te komen dat er eventueel toch verzendkosten zijn. En dat is dan nog steeds maar € 1,95. Dat is bij veel webshops wel anders… daar liggen de verzendkosten héél veel hoger, waardoor een leuke aanbieding opeens niet meer interessant is.

Tip van Flip: sowieso altijd eerst goed checken wat de verzendkosten zijn, voordat je serieus nadenkt over het plaatsen van een bestelling op internet!

Lees ook:Zomaar 10 euro kado
Lees ook:Postordernieuws: Neckermann failliet
Lees ook:Bespaarfeestje – korting!
Lees ook:Neckermann failliet: besteld en al betaald?
Lees ook:Gek op korting

Eén reactie op “Bol.com misleidend?

  1. Fabian

    Dat er veel reclames zijn die dergelijke informatie weglaten betekent toch niet dat het ook maar zou moeten kunnen? Het is in het belang van de consument dat dergelijke misleidende communicatie wordt aangepakt dus ik juich het alleen maar toe. Overigens is het zo dat veel van de boeken Bol.com wel onder de 20 euro kosten, dat was juist een argument waar de RCC gevoelig voor was.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.