Slim speelgoed kopen

Met twee jongetjes van 4 en 6 jaar oud heb ik zoals veel andere ouders het nodige te maken met allerlei speelgoedwensen. Ik probeer het kopen ervan zoveel mogelijk te beperken tot verjaardagen en andere feestdagen, en dat lukt heel redelijk. Maar nu mijn jongste bijna 5 wordt zit ik dus weer in de zoektocht naar leuke en kwalitatief goede cadeaus maar dan toch liefst voor zo weinig mogelijk geld.

Playmobil is bij de jongste favoriet, bij de oudste is dat Lego. Duidelijk niet het goedkoopste speelgoed, maar wel geweldig spul. Ze kunnen er veel mee, spelen er dan ook doorlopend mee, en als het even meezit kan ik het later wel weer goed verkopen.

Alleen koop ik het liever niet in de speelgoedwinkel in de stad. Daar is het immers veel duurder dan op internet. Juist op een verjaardag heb ik meer te bestellen en dan heb je de verzendkosten snel terugverdiend.

Inmiddels heb ik in dat kader ook Amazon.co.uk ontdekt. Via de vergelijkende website Speelgoedkoper zag ik een keer een prijsverschil waarvan ik dacht: kan dat? Ja, dat kan! De levering gaat prima, ook al komt het uit Engeland.

Overigens kopen we ook weleens tweedehands. Onze oudste komt soms iets tegen van Lego dat helemaal niet meer verkrijgbaar is, oude setjes met net dat poppetje dat hij zo graag wil hebben.  Het is dan even speuren maar inmiddels hebben we al een paar keer een pakje uit België laten komen omdat daar dat setje tweedehands goed betaalbaar te vinden was. Terwijl het in Nederland alleen maar voor verzamelaarsprijzen te vinden was.

Lees ook:Lekker samen in de herfstvakantie
Lees ook:Kosten berekenen per dag
Lees ook:Als je wilt besparen….
Lees ook:Over commercie voor de kids gesproken
Lees ook:Poll: tweedehands okay?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.