Jezelf belonen mag best

Met beloningen van anderen moet je tegenwoordig uitkijken. Voordat je het weet heb je een bonusrel aan je broek zoals Jan Hommen van ING. Of krijg je als financieel adviseur verboden provisies. Maar jezelf belonen… dat moet je af en toe gewoon even doen. Ook als je geld aan het besparen bent. Of misschien wel juist als je geld aan het besparen bent.

Maarreh… jezelf belonen, dat kost toch meestal geld? Nou ja, dat hoeft natuurlijk niet persé. Het ligt er maar aan wat voor jou als een beloning voelt. Ik kan mezelf prima verwennen door mezelf toe te staan (of zelfs te verplichten) een middagje niets te doen. Met een tijdschrift in het zonnetje gaan zitten. Lekker achteroverleunen in bad.

Toch kosten veel beloningen inderdaad geld. Dat je van jezelf nieuwe kleren mag kopen. Of een massage boekt. Lekker uit eten, of een ander uitje. Moet je dat soort beloningen dan maar laten als je aan het besparen bent? Nou nee, dat vind ik niet. Dingen die je lastig vindt, daarvoor werkt een beloning gewoon heel stimulerend. Als je door de stimulans van een beloning netjes binnen je budget blijft, kun je best wat apart zetten voor een verwennerijtje voor jezelf. Doen!

Lees ook:Basics voor besparen 6 – Discipline
Lees ook:Jo-jo-en met geld
Lees ook:Verdorven vertrekpremies
Lees ook:Ga toch lopen!
Lees ook:Maakt gierig gelukkig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.