Je lacht je suf

Het Sinterklaasweekend komt eraan, en ik heb er berezin in! Natuurlijk in pakjesavond voor de kinderen, want ik weet zeker dat Sint ze heel blij gaat maken. En zoals iedere moeder geldt bij mij ook: kinderen blij – ik blij. Maar als de kids dan bij oma in bed zijn gestopt, gaan wij beneden ons eigen feestje vieren. Daar kijk ik ook bijzonder naar uit.

Het is inmiddels traditie aan het worden, en een goede wat mij betreft. Met pakjesavond gaan we met de volwassenen (inclusief ons 15-jarig nichtje) een grote berg cadeautjes uitpakken en daar een spel mee doen. Daarbij geen gedoe met surprises, gedichten of verlanglijstjes. Geen lastige keuzes en grote bedragen. Maar wel een hoop lol, want de cadeautjes zijn vaak volledig onzinnig. De afspraak is dat we vooral véél pakjes hebben, die vooral weinig mogen kosten. Maximaal € 5 per stuk, maar dat is eigenlijk al veel. Dingen die je al jaren werkloos in de kast hebt liggen doe je er ook bij.

Er staan geen namen op de pakjes, ze zijn niet voor een specifieke persoon bedoeld. We nemen een dobbelsteen en wie 6 gooit, mag een pakje naar keuze openmaken. Zo langzamerhand wordt duidelijk welke items populair zullen zijn die avond. Want wat je uitpakt, is echt nog niet van jou! Als alles uitgepakt is gaat het echte spel beginnen: elke zijde van de dobbelsteen heeft een betekenis. Pakjes afpakken bij een ander, op een andere stoel gaan zitten, iets ruilen met een ander… verzin het maar. Met als gevolg dat je het ene moment een berg kun hebben met allerlei dingen die je leuk vindt, maar het volgende moment naar een treurig lege plek op tafel zit te kijken. Die paar populaire items wisselen het meest van eigenaar en degene die het uiteindelijk (als de kookwekker gaat) bemachtigt is helemaal gelukkig. Al zal hij er waarschijnlijk uiteindelijk niets mee doen…

Een heerlijk avondje dat weinig kost en waarbij je ontzettend kunt lachen. Super toch?!

Lees ook:Recycle Sint en Freesint
Lees ook:Vroege Sint
Lees ook:Creatief in de keuken
Lees ook:Lang leve de Koningin!
Lees ook:Doe nu alvast je decemberinkopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.