Voorjaarsweer! Tijd om na te denken hoe je kunt besparen op je (nieuwe) tuin!

Nu de zon zich weer laat zien krijgt iedereen met groene vingers weer zin om de tuin onder handen te nemen! Daarom zes belangrijkste tips op een rij hoe je kunt besparen op je (nieuwe) tuin!

Offertes van hoveniers vergelijken
Als u een hovenier gaat zoeken, vraag dan meerdere hovenier offertes op. De prijzen kunnen namelijk aanzienlijk verschillen. Door het vergelijken van offertes kunt u tot 40% op de kosten besparen.

Standaard tuinontwerp
Als u voor een standaard tuinontwerp kiest, dan kunt tot ongeveer 50% op de kosten besparen. Hoveniers hebben vaak een aantal standaard- of voorbeeld tuinontwerpen, bijvoorbeeld voor een kleine stadstuin of voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Als u daar een ontwerp tussen vindt wat aan uw wensen voldoet, dan is standaard tuinontwerp dus een voordelige keuze.

Voordelige beplanting
Het is goedkoper om te kiezen voor “standaard” planten en bomen, dan voor bijzondere planten. Planten en bomen, zoals buxus, klimop of leilinden zijn gebruikelijk en worden daarom veel gekweekt. Bijzondere beplanting, zoals sommige exotische planten, vragen een specifieke verzorging of klimaat en worden daarom minder (makkelijk) gekweekt.

Daarnaast zijn jonge planten en bomen goedkoper dan volwassen planten en bomen. Een jonge boom moet namelijk nog groeien, waardoor het resultaat nog even op zich laat wachten. Een volwassen boom is al jaren door de kweker verzorgd.

Besparen op de indeling
Ook bij het indelen van uw tuin, kunt u rekening houden met uw portemonnee. Het is bijvoorbeeld voordeliger om voor een (groot) grasveld te kiezen, dan voor een groot terras met sierbestrating. Gras is namelijk goedkoper dan bestrating.

Goedkope materialen
U kunt kiezen voor voordelig materiaal. Een aanzienlijk deel van de kosten van tuinaanleg zit namelijk in materialen. Als u een schutting wilt, kies dan bijvoorbeeld voor grenenhout in plaats van hardhout. Of kies in het geval van bestrating voor beton stenen in plaats van gebakken stenen.

Hoveniers bieden materiaal soms voordelig aan. Denk bijvoorbeeld aan een tweedehands- of rest partij stenen. Dit kan tot wel 50% in materiaalkosten schelen.

Voorbereidende werkzaamheden zelf doen
U kunt besparen op de kosten van de hovenier of tuinman door bepaalde voorbereidende werkzaamheden voor uw tuinaanleg zelf te doen. U kunt bijvoorbeeld zelf de oude beplanting en bestrating weghalen en afvoeren. Als de hovenier dit niet meer hoeft te doen, hoeft u er ook niet voor te betalen.

Bron: hovenier-weetjes

Lees ook:Tips voor een duurzaam interieur
Lees ook:Water besparen met een regenton
Lees ook:Niet nu stuk gaan hoor!
Lees ook:Meer risico nemen dan maar?
Lees ook:Je geld of je leven…gratis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.