Bespaar door minder weg te gooien

Hoeveel voedsel gooi jij elke week weg? Waarschijnlijk is het veel meer dan je denkt, omdat je het vaak zonder nadenken in de prubllenbak gooit. Zonde! Want huishoudens kunnen flink besparen op voedsel. Dat blijkt uit de zogenoemde FoodBattle, georganiseerd door de universiteit van Wageningen.

Voor het project hielden meer dan 75 huishoudens, 150 volwassenen en 55 kinderen, drie weken lang een afvaldagboek bij. In de strijd tegen voedselverspilling bleken ze 20 procent minder voedsel weg te gooien. De gemiddelde Nederlander verspilt 48 kilo voedsel per jaar, blijkt uit cijfers van Milieu Centraal.

Kliekjes

De grootste bijdrage in de voedselverspilling bestaat uit kliekjes, die we uiteindelijk toch weggooien, dat is 19 procent van het totaal. Groente, fruit, brood en voorverpakte groenten worden het meest weggekieperd.

De Nederlandse overheid wil verspilling in de hele voedselketen met minimaal 20 procent verminderen in 2015.

Bron: NOS

Lees ook:Nederland is opnieuw in een recessie beland
Lees ook:Begrotingstekort dit jaar hoger dan toegestaan – nieuwe bezuinigingen lijken onvermijdbaar
Lees ook:Huishoudens geven in februari opnieuw minder geld uit aan goederen en diensten
Lees ook:Oud eten op tafel door crisis
Lees ook:Nederlanders geven minder aan het goede doel door de economische crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.